Bearlock voor campers, welke sloten zijn er?
Auto

Bearlock voor campers, welke sloten zijn er?

463views

Camper beveiliging is helaas een noodzakelijk iets voor campereigenaren. Gelukkig zijn er mogelijkheden om je camper te beveiligen, bijvoorbeeld met Bearlock sloten. Maar welke sloten zijn er zoal? Dat gaan we in dit artikel bespreken.

Bearlock motorkapslot

Het Bearlock motorkapslot voor campers zorg voor een tweede vergrendeling van de motorkap en beschermt daardoor de waardevolle onderdelen die zich onder de motorkap bevinden. Denk bijvoorbeeld aan de accu.

Het motorkapslot blokkeert het openen van de motorkap als het eerste slot is opengebroken. Het voordeel van het Bearlock motorkapslot is dat het een stuk steviger is dan het slot dat vanuit de fabriek aanwezig is. Het is een waardevolle toevoeging als het om beveiliging van je camper gaat.

Bearlock versnellingsbakslot

Met het versnellingsbakslot maak je inbrekers kansloos om vanuit de bestuurderscabine te schakelen. Het slot vergrendelt namelijk de versnellingspook. Het versnellingsbakslot is zeer eenvoudig in gebruik. Als je op pad gaat doe je de sleutel in het slot en draai je het van slot.

Na de rit draai je de sleutel om en verwijder je hem waardoor het versnellingsbakslot weer geactiveerd wordt. Met de sleutel in je broekzak weet je dus dat je het versnellingsbakslot vergrendelt hebt achtergelaten.

Bearlock OBD slot

De OBD stekker is het doelwit van hackers die nieuwe sleutels willen inleren om er met je camper vandoor te kunnen gaan. Met het OBD slot steek je hier een stokje voor, doordat het slot de toegang tot de OBD stekker verhinderd.

Welke sloten zijn het belangrijkste om te installeren?

Het beste is om alle drie de sloten te installeren. Maar als je daarvoor niet het budget hebt en wilt weten welke sloten het belangrijkste zijn, dan zijn dat naar onze mening het versnellingsbakslot en het OBD slot.

Ja, de waardevolle onderdelen die onder de motorkap zitten zijn dan niet optimaal beschermd, maar de mogelijkheden om er met je camper vandoor te gaan zijn dan zo goed als geëlimineerd.

Weet overigens dat het mogelijk is om een korting te vragen als je alle drie de sloten in één keer laat installeren. We raden je dan ook aan om altijd een offerte aan te vragen voor de drie sloten. Soms kan de prijs verrassend scherp zijn waardoor het alsnog binnen het budget past om je camper met alle drie de sloten te beveiligen.