Trends voor een stoere badkamer
mannenwonen

Trends voor een stoere badkamer

8.18Kviews

We zitten alweer even in 2020 en dus is het tijd om de badkamertrends door te nemen. Je leest steeds vaker dat de badkamer niet enkel een ruimte is voor je hygiëne maar dat het een leefruimte is geworden. Je vindt men steeds vaker in de badkamer om eens lekker te ontspannen. Ook de mannen gaan hierin mee. In dit artikel gaan we in op trends die de kamer een stoer karakter meegeeft.

Warme uitstraling door kleuren en materialen

De combinatie van kleuren en materialen zorgen voor een groot deel de uitstraling van de badkamer. Donkere kleuren zijn warm en stoer. Het maakt de badkamer chique en gezellig. Natuurlijke en warme kleuren staan centraal dit jaar. Specifiek gaan grijsgroene kleuren het helemaal worden.

Zwarte douchecabines

Tegenwoordig kan je donkere kleuren doorvoeren in de douchecabine. Zo heb je keuze uit een zwart profiel of een mat zwarte strook in het glas. Is dat niet voldoende zwart dan kan je zelfs kiezen voor een gehele douchewand van rookglas. Hierdoor heb je ook direct wat privacy wanneer je onder de douche staat. Deel je de badkamer dan kan dat nog eens van pas komen.

Een donker profiel zorgt voor een industriële sfeer in de badkamer. Als dit je ding is kan dit goed gecombineerd worden met andere elementen in de badkamer.

Zwarte douchecabines

Grotere badkamertegels

Het formaat van badkamertegels neemt toe. Ze worden steeds populairder en ik begrijp wel waarom. Grotere badkamer tegels zorgen ervoor dat de badkamer groter oogt. Daarnaast heb je een stuk minder voegen. Ideaal als je geen fan bent van poetsen.

Denk aan grote tegels van 60 x 60 cm. Deze zijn wel loodzwaar en leggen is dan ook geen makkie. Tegelzetters vragen meer per uur voor dergelijke formaten, houd hier rekening mee.

Maak de tegels nog stoerder door een donkere kleur te gebruiken. Denk aan natuursteen of betonlook.

Betonlook badkamermeubel

Ga je voor betonlook dan kan je dit doortrekken in het badkamermeubel. Zo heb je betonlook wastafels en waskommen. Dit kan gecombineerd worden met andere materialen en kleuren om contrast aan te brengen. Denk aan hoogglans wit, hout of roest vrij staal (RVS).

Moderne technieken

De wereld staat niet stil. Onze huizen worden steeds slimmer met leuke gadgets en snufjes. De badkamer is wat achtergebleven maar we zien al mogelijkheden op de markt komen. Zo laat je via je smartphone het bad alvast vollopen en springt het licht automatisch aan zodra je de badkamer betreedt.

Voor veel van deze trends kan je terecht bij Maxaro.