De tofste mannen hobby’s
mannenwonen

De tofste mannen hobby’s

1.61Kviews

De meeste mannen hebben wel een hobby, van de voetbal tot gezellig barbecueën met je vrienden. Het beoefenen van een hobby is zeer belangrijk, niet alleen zodat jij je energie kwijt kunt maar ook voor je mentale gesteldheid. Tegenwoordig zitten veel mensen urenlang te Netflixen om vrij tijd op te vullen. Hier ben je niet eens echt bewust van, dus dat is gewoon zonde van je tijd terwijl er zo veel stoere hobby’s zijn! Wij zetten de tofste mannen hobby’s voor jou op een rijtje. 

Klussen in en rondom je huis

Het is niet alleen ontspannend om lekker te klussen maar ook hartstikke praktisch. Jou maakt het niet uit als er wat kapot gaat, want je kan het gewoon zelf weer fixen. Klussen kun je jezelf goed aanleren, bijvoorbeeld door een project te verzinnen en met behulp van filmpjes op YouTube steeds een groter project op te pakken. Begin bijvoorbeeld eens met het ophangen van wat schilderijtjes en ga steeds een stapje verder totdat jij zelf een eettafel kunt maken voor in de tuin of een leuke speelset voor de kids. Op een gegeven moment kun jij zelfs zelf je huis verbouwen! Als je eenmaal bedreven bent in het klussen en zelf dingen kunt maken en repareren werkt dit zeer bevredigend. 

Zelf biertjes brouwen

Vind jij het gezellig om samen met je vrienden bier te drinken? Ook hier kun je jouw hobby van maken. Haal een bierbrouwpakket in huis waarmee je gelijk van start kunt. Er gaat niets boven het genot van een zelfgemaakt biertje. Je leert door te experimenteren, te proeven en te proberen. Je kunt jouw creativiteit dus helemaal kwijt in het proces. Je kiest zelf de ingrediënten en brouwmaterialen uit en je kunt gelijk aan de slag. Het is geen exacte wetenschap maar je kunt alle kanten op met het brouwen van bier. Op internet vind je bijvoorbeeld verschillende recepten die je kunt gebruiken als uitgangspunt. Het leuke is natuurlijk dat je een geslaagd brouwsel zelf op kunt drinken.  

Motorcrossen

Sommige mannen zijn op zoek naar een hobby waarvan de adrenaline door hun aderen giert. Motorcross is zo’n hobby. Het is stoer, het is luidruchtig en het is altijd spannend. Ben jij benieuwd naar motorcrossen? Regelmatig worden er zogeheten opstapdagen georganiseerd zodat je kunt kijken hoe het is om op een echte crossmotor over de crossbaan te racen. Zodra je ervan overtuigd bent dat deze hobby bij je past kun je dan een crossmotor aanschaffen en een outfit, die bestaat uit een felgekleurd crosspak, een helm, laarzen, handschoenen en verschillende items voor bescherming. Ook kan het zijn dat toeren met de motor je meer aantrekt. Met je motorrijbewijs kun je alle kanten op. Deze moet je dus eerst even behalen voordat je hoeft te kiezen welke kant je op gaat met deze nieuwe hobby. 

Tuinieren

Tuinieren is een echte traditionele hobby. Deze hobby is geschikt voor man en vrouw, jong en oud. Met tuinieren kun je namelijk alle kanten op en tuinieren is erg gezond. Misschien vind jij het leuk om op je balkon verschillende plantjes te laten groeien zodat je over een halfjaartje je eigen kruiden kunt plukken. Heb je een eigen tuin? Dan kun je verschillende bomen planten, jouw struiken mooi in vorm knippen of een moestuintje beginnen. Door te tuinieren komt je geest in ieder geval helemaal tot rust en krijg je ook een beetje beweging.