Drie dingen die elke tattoo artiest nodig heeft!
entertainmentzakelijk

Drie dingen die elke tattoo artiest nodig heeft!

672views

Misschien overweeg jij om tattoo artiest te worden: je hebt er zelf al een paar laten zetten en merkt dat het jou enorm trekt. Veel mensen denken dat een tattoo artiest goed moet kunnen tekenen, en dat dat het ook wel is. Maar, er komen meer onderdelen bij kijken die belangrijk zijn voor een tattoo artiest. In deze blog zullen wij er hier drie van uitlichten.

  1. Je eigen stijl

Dit klinkt misschien logisch, maar het hebben van een eigen stijl is belangrijker dan het lijkt. De meeste tattooshops vinden het namelijk belangrijk dat jouw stijl herkenbaar is; dit kan namelijk klanten trekken. Sommige shops zullen veel tattoos zetten op mensen die in de buurt wonen, maar de grootste shops van Nederland trekken publiek door heel Nederland, en misschien zelfs wel verder. Als jij aspiratie hebt om het tot één van deze shops te schoppen, is het dus belangrijk om zo veel mogelijk je eigen stijl te verzinnen. Ga jij voor Japanese traditional, of specialiseer jij je juist op het gebied van line work?

  1. De tattoomachine

Een tattoomachine is opnieuw een voor de hand liggend product wanneer jij wilt beginnen met tatoeëren, maar hoe weet jij welke tattoomachine geschikt is voor jou? Eerst is het belangrijk om te kijken met welke hand jij tatoeëert: links of rechts. Vervolgens moet jij erachter komen wat voor tattoomachine jij het fijnst vindt om mee te werken: een rotary tattoomachine, of juist een coil tattoomachine? Het antwoord op deze vraag vind je eigenlijk maar op één manier: door ze simpelweg uit te proberen.

  1. De perfecte laptop

Elke tattooartiest heeft de perfecte laptop nodig. Hier kunnen werkzaamheden zoals de planning op worden uitgevoerd, maar ook werkzaamheden zoals design kunnen gemakkelijk worden gedaan met de perfecte laptop. Het is via een Adobe programma natuurlijk een stuk makkelijker om een lijn uit te wissen dan dit is op papier. Zo creëer jij gemakkelijk de perfecte tattoo!

Als jij op zoek bent naar de perfecte laptop, raden wij het aan om eens een kijkje te nemen op BTO. Hier kan jij gemakkelijk je eigen laptop samenstellen, zodat jij te werk kan gaan met een laptop die volledig aan jouw eisen voldoet. Dit kan zo maar eens een essentiële stap zijn om bij de beste artiesten te gaan horen.