autovakantie
mannenVakantie

Hier moet je aan denken als je op autovakantie gaat!

1.11Kviews

Hoewel we momenteel nog niet teveel na durven te denken over de komende zomer, zijn de verwachtingen stiekem toch wel een beetje gunstig. De meeste experts geloven dat we veel coronamaatregelen los kunnen laten de komende zomer. Niet alleen door de seizoenseffecten, maar ook door het vorderende vaccinatieprogramma. Toch is de kans nog wel groot dat we dit jaar dicht bij huis zullen blijven. Of in elk geval minder zullen vliegen. Een autovakantie ligt daarom ook zeker voor de hand. En wat is er nu mooier dan alvast dagdromen over de komende vakantie en misschien zelfs al over de nodige voorbereidingen na te denken?

Om je alvast een beetje in de vakantiestemming te krijgen, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet als je op autovakantie gaat. Want aan deze dingen moet je zeker denken!

Extra bagageruimte

Op vakantie gaan met de auto heeft enorm veel voordelen. Zo is er eigenlijk geen maximum aan bagage wat je mee kunt nemen. Je kunt alles meenemen, zolang het maar in de auto past. Maar zodra het gezin groeit, zal ook het aantal spullen wat je mee moet nemen toeneemt. En de auto lijkt ondertussen steeds kleiner te worden. Om toch nog alles mee te kunnen nemen, is het daarom belangrijk om er over na te denken hoe je extra bagageruimte kunt realiseren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van hapro dakkoffers. Zo geniet je direct van extra bagageruimte en zit iedereen in de auto een stuk comfortabeler. Fijn tijdens een lange autorit.

Breng je auto naar de garage

Tijdens een autovakantie zal je logischerwijs ook meer rijden dan je gewend bent. Grote kans dat je ook heel wat tijd in het buitenland zult doorbrengen. Geen probleem natuurlijk, maar dan wil je liever niet ergens op een Frans landweggetje met pech komen te staan. Uiteraard zijn er ook dan altijd wel oplossingen te vinden, maar dat is nou eenmaal geen goed begin van de vakantie. Zorg er daarom voor dat je een afspraak maakt bij de garage voordat je op vakantie gaat. Laat een grondige check uitvoeren, zodat je zeker weet dat alles naar behoren werkt. Laat ook vooral de airconditioning controleren, want je wil op de heetste dagen niet in een auto zonder airco zitten.

Speelgoed voor de kinderen

Het duurt nog even voor het zomer is. Daarom kan je deze tijd dan ook goed gebruiken om alvast wat kleine dingetjes in te slaan om zo de kinderen straks bezig te houden. Dit hoeven echt geen grote cadeaus te zijn. Kies juist voor kleine speeltjes waar ze zich straks mee kunnen vermaken in de auto. Bij een lange autorit kun je ervoor kiezen om elk uur een kleinigheidje te geven. Denk aan een tijdschrift, een autospelletje of iets soortgelijks. Zo blijft de autorit leuk en vervelen ze zich minder snel. Ook fijn voor papa en mama!

Boek slaapplaatsen

Ben je van plan om gewoon maar wat rond te rijden en geheel impulsief ergens neer te strijken? Onthoud dan wel goed dat het gedurende de zomermaanden vaak erg druk is op de campings in het binnen- en buitenland. Indien je hier wilt verblijven, zal je dus echt eerder slaapplaatsen moeten boeken. Leg daarom in elk geval verschillende slaapplaatsen vast en maak enigszins een route en plaats van bestemming. Zo voorkom je dat jullie straks ergens stranden met geen enkele slaapplaats in zicht. Zeker nu in tijden van corona heel belangrijk voor een zorgeloze vakantie.