Waarom elektrische fietsen beter zijn dan je denkt
Algemeensport

Waarom elektrische fietsen beter zijn dan je denkt

1.28Kviews

Elektrische fietsen bestaan al bijna 150 jaar. Maar eigenlijk werden ze pas bruikbaar in de afgelopen vijftig jaar. In de jaren na 2000 zijn ze verreweg het meest verbeterd. Elektrische fietsen zijn tegenwoordig een stuk betaalbaarder en krachtiger dan ze vroeger waren. Wat betekenen deze verbeteringen voor jou als consument? Er zijn verschillende dingen die je kan doen om jezelf op de hoogte te houden van het laatste nieuws rond elektrische fietsen. Neem een kijkje op de Amslod fietsen prijzenlijst om te zien hoe sterk de prijzen wel niet zijn gedaald. Je kan ook een Amslod review lezen om te ontdekken wat de elektrische fietsen van nu zo veel beter maakt dan die van vroeger.

Moderne elektrische fietsen hebben een grotere actieradius

Let bij het uitkiezen van een elektrische fiets op de actieradius. Dat is de afstand die je kan reizen met een volle accu zonder deze op te laden. Als je regelmatig lange afstanden fietst is het slim om een accu uit te kiezen met een grote capaciteit. Zo’n accu is iets duurder en iets zwaarder dan de andere opties. Als je binnen een straal van vijf of tien kilometer blijft kan je beter kiezen voor een accu met een kleine capaciteit. Een e-bike met een kleine actieradius van nu is vergelijkbaar met de beste, duurste e-bikes van dertig jaar geleden. Er is dus een hoop veranderd in onze technologie. Ook zijn er een hoop handige tips die je kan gebruiken om je actieradius te vergroten.

Hoe haal je het meeste uit je accu?

Of je accu nou een grote of een kleine capaciteit heeft, er komt een hoop bij kijken als je het meeste uit je batterij wil halen. Sommige factoren, zoals de leeftijd van de accu zelf, heb je weinig invloed op. Maar er zijn een hoop handige trucjes om je actieradius groot te houden. Zorg dat de banden goed zijn opgepompt en kies routes uit op een glad wegdek om de weerstand klein te houden. Hoe meer zware tassen je aan de fiets hangt, hoe sneller de batterij op zal gaan. Als je lekker wil sporten is het slim om het ondersteuningsniveau extra laag in te stellen. Dan fiets je op eigen kracht maar met een klein steuntje in de rug zodat je langer door kan gaan. De accu gaat ook sneller leeg als het vriest of als het warmer is dan dertig graden, ga dus vooral fietsen bij lekker weer.

Waar je op moet letten bij elektrische fietsen

Er zijn een hoop voor de hand liggende voordelen bij een elektrische fiets. Je kan sneller fietsen zonder dat je erbij hoeft te zweten. Het is een comfortabele en milieuvriendelijke manier om flinke afstanden af te leggen. De levensduur van een accu is echter beperkt, ongeacht de prijsklasse. Het duurt zelden langer dan vijf jaar voordat de accu moet worden vervangen. Zorg dus dat je een elektrische fiets aanschaft met een actieradius die perfect past bij jouw manier van fietsen. Bovendien zijn elektrische fietsen minstens vijf kilo zwaarder dan normale fietsen, tijdens het fietsen merk je hier door de elektromotor natuurlijk weinig van. Maar als je de fiets klaarzet of deze verplaatst met je auto is het goed om je bewust te zijn van dit extra gewicht.