Houdt u uw bedrijf wel inbreekproof?
technologyzakelijk

Houdt u uw bedrijf wel inbreekproof?

1.21Kviews

Inbrekers liggen natuurlijk altijd op de loer. Als eigenaar van een bedrijf hoop je natuurlijk nooit als doelwit getroffen te worden. Dit natuurlijk omdat een bedrijfsinbraak extreem vervelende gevolgen kan hebben. In een bedrijf heb je het probleem dat inbrekers niet alleen de waardevolle spullen maar ook vertrouwelijke bedrijfsgegevens en informatie, dit kan gevolgen hebben voor het bestaan van je bedrijf. Oftewel het is erg belangrijk om inbreken in uw bedrijf zo moeilijk mogelijk te maken voor criminelen, maar hoe kan je dit realiseren?

Tips voor het gebouw zelf

Een van de meest belangrijke tips is om enkel glas te vervangen voor dubbel gelaagd glas. Dit natuurlijk omdat het hierdoor gewoon moeilijker is om naar binnen te komen en het daardoor criminelen afschrikt. Verder kan je ook stickers en posters plaatsen over hoe uw bedrijfspand is beveiligd. Dit zorgt ook weer voor een afschrikeffect. Handig is ook om uw buitenlichten te beschermen met een slagvast materiaal of ver buiten bereik te hangen. Hierdoor blijft uw bedrijf altijd in het volle licht waardoor het minder makkelijk bereikbaar is voor criminelen. Zorg ervoor dat u een goed hekwerken en dakkoepelbeveiliging heeft wanneer dit toepasselijk is. Zeker voor lichtkoepels is het belangrijk om een zwaar traliewerk te monteren, zodat niemand hier makkelijk doorheen kan komen. Kijk ook goed naar de dakplaten die op uw loodsen en magazijnen zijn bevestigd. Sommige soorten dakplaten zijn namelijk erg eenvoudig open te knippen. Een handige tip is ook om massieve deuren van ongeveer 4 centimeter te plaatsen. Dit kan toch weer een crimineel afschrikken, aangezien het duidelijk meer moeite kost om hierin binnen te komen.

Handig is ook om compartimenten, dus extra beveiligde ruimtes aan te maken in uw gebouw. Hierin kunt u uw waardevolle voorwerpen kwijt, zodat deze niet direct gezien kunnen worden vanaf buiten het gebouw. Ook is het handig om deze waardevolle voorwerpen te markeren, met bijvoorbeeld unieke codes of namen, waardoor u weet dat deze van u zijn.

Tips voor een goed alarmsysteem

Iedereen begrijpt dat een alarmsysteem helpt tegen het hebben van inbrekers. Toch zijn er een paar tips om te zorgen dat het hebben van een alarmsysteem ook echt maximaal werkt tegenover inbrekers. Zorg er dus ten eerste voor dat u een (erkend) alarmsysteem laat plaatsen. U kunt ook de installateur controleren bij Stichting Borg, zodat u zeker van bent dat alles klopt. Ook moet het alarm ervoor zorgen dat er bij poging tot inbraak direct buiten gesignaleerd wordt, en niet totdat iemand al in het pand is; dan is het vaak a te laat. Een extra belangrijke tip is om het alarmsysteem bij een politie- of particuliere alarmcentrale aan te sluiten. Op deze manier ben jij niet de enige die weet wat er gebeurt en zijn er al gelijk mensen die je kunnen helpen bij een inbraak.

Tips voor uw personeel en buren

Het is natuurlijk handig om bepaalde regels of instructies te hebben voordat een situatie zich voordoet. Probeer dus vooral aan uw personeel duidelijk te maken wat ze moeten doen als zij onbekenden in het pand zien. Denk bijvoorbeeld aan het vragen wat zij hier doen, en wanneer de onbekende weg is hier een aantekening van te maken. Hiernaast kunt u ook met uw buren of omwonenden afspreken elkaars panden in de gaten te houden. Dit kan vooral belangrijk zijn wanneer u een vakantieperiode hebt.

Wij hopen u een hoop tips te hebben gegeven om het inbrekers een stuk moeilijker te maken en u een wat veiliger gevoel te hebben gegeven over uw eigen bedrijf.