Speelkamer inrichten
entertainmentgamesmannen

Speelkamer inrichten? Hier moet je aan denken!

1.51Kviews

Beschik je over voldoende ruimte in huis om een speelkamer te maken? Dan moet je dit zeker doen! Veel ouders ergeren zich aan het speelgoed dat iedere dag weer door de woonkamer slingert. Iedere dag begint weer met een opgeruimd gevoel en na een half uur lijkt de hele woonkamer weer bezaaid. Ontzettend vervelend. Door een speelkamer te realiseren krijg je je woonkamer weer terug. De kinderen hebben een plekje om zich volop te vermaken en jullie kunnen heerlijk genieten van de welverdiende rust. Klinkt als de ultieme droom, nietwaar? Met de volgende tips kun jij deze droom realiseren!

Houd rekening met de verschillende leeftijden

Heb je meerdere kinderen in verschillende leeftijden? Dan is het belangrijk dat er voor iedere leeftijd iets te vinden is in de speelkamer. Een gaming pc kopen bij Lalashops.nl zal jouw puberzoon waarschijnlijk meer bekoren dan al het kleurrijke V-tech speelgoed van zijn jongere broertje. Zorg er daarom voor dat er voor ieder kind een apart plekje te vinden is.

Betrek ze daarnaast in het inrichten van de speelkamer. Welke kleuren willen ze gebruiken? Kunnen ze een compromis sluiten over de decoraties? Dit is niet alleen een goede manier om je kinderen samen te laten werken, maar zo geef je ze ook het gevoel dat ze inspraak hebben. Het is tenslotte hun speelkamer!

Lezen, schrijven of gamen?

Waar kan jouw kind zich uren mee vermaken? Is hij of zij graag creatief bezig en altijd aan het knutselen of tekenen? Zorg er dan voor dat er genoeg knutselattributen aanwezig zijn en zorg tevens voor een handige opbergkast, zodat alles ook weer netjes opgeruimd kan worden. Het is ook leuk om voor een mooi prikbord te zorgen, zodat hij alle kunstwerken kan tentoonstellen.

Is je kind juist weer dol op gamen en doet hij dit het liefst de hele dag? Dan is een gaming pc halen natuurlijk een geweldig idee. Zo win je niet alleen de ‘papa-van-het-jaar’ award, maar weet je ook zeker dat je iets koopt wat jarenlang plezier geeft.

Door de speelkamer op de interesses van jouw kind(eren) in te richten, weet je zeker dat het een schot in de roos zal zijn

Denk om de vloer

Hoe oud ze ook worden, het blijven natuurlijk kinderen. En zoals iedere ouder weet, de meeste dingen blijven niet lang schoon tijdens het spelen. Zo ook de vloer. Een mooi tapijt voor de speelkamer is daarom waarschijnlijk niet zo’n goed idee. Anders blijf je schoonmaken om deze netjes te houden. Kies liever voor een vloer die makkelijk afneembaar is en tegen een stootje kan. Denk bijvoorbeeld aan een pvc- of een laminaatvloer.

Natuurlijk kun je er wel voor kiezen om een vloerkleed neer te leggen. Zo kleed je de speelkamer net wat meer aan. Kies dan wel voor een laagpolig vloerkleed. Deze is eenvoudiger te reinigen.

De juiste verlichting

De sfeer in iedere kamer valt of staat met de juiste verlichting. Maak daarom een goed lichtplan met zowel functionele- als sfeervolle verlichting. Ben je op zoek naar een prachtige eyecatcher voor in de speelkamer? Een zoutlamp kopen bij Lalashops.nl is dan altijd een goed idee. Door de juiste lichtcombinaties te maken kunnen jouw kinderen op ieder moment onbezorgd spelen!