Tips oktoberfest bezoeken
mannenVakantie

Tips voor het Oktoberfest bezoeken

1.66Kviews

Yesss! Het is weer bijna tijd voor hét feest waarop je 24 uur per dag bier kan drinken: het Oktoberfest! Voordat je een reis naar München boekt om dit fantastische feest mee te maken is het belangrijk om een aantal dingen te weten. Daarom hebben wij in dit artikel een aantal tips voor het Oktoberfest op een rijtje gezet. Zie het als de ultieme beginnersgids voor Oktoberfest gangers. Lees snel verder!

Wat is het Oktoberfest?

Elk jaar vindt op de Theresienwiese in München het Oktoberfest plaats. Het wereldberoemde feest begint traditioneel om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt normaal gesproken op de eerste zondag van oktober. Het festival bestaat uit maar liefst 14 enorme biertenten waar duizend tot vierduizend mensen terechtkunnen. Elke tent op het Oktoberfest heeft zijn eigen thema, daarom is het aangeraden om verschillende tenten te bezoeken. 

Wat is de beste tijd om te gaan?

Het Oktoberfest wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. Het is dus eigenlijk altijd wel druk, zeker tijdens de openingsweek. Als je ervan houdt om in een iets rustigere periode te gaan dan kan je het beste kiezen voor de laatste week van september. Maar om mooie kostuums en tradities te ervaren, dan adviseren wij om zeker in het weekend te gaan. Op de openingsdag (de eerste zaterdag na 15 september) is er op het Oktoberfest een grote parade van traditioneel geklede mensen en praalwagens. Erg leuk om mee te maken!

Welke kleding moet ik aan?

Eigenlijk iedereen op het Oktoberfest draagt traditionele kleding. Zo dragen vrouwen kleurige jurken, ook wel Dirndls genoemd, en mannen dragen leren broeken (Lederhosen). De lokale bevolking waardeert het enorm als je naar het Oktoberfest komt in traditionele kledij. Ook zien zij meteen het verschil tussen Oktoberfest kleding van een feestwinkel en echte kwaliteit kledij. Als je lederhosen wilt dragen op het Oktoberfest is het belangrijk om te zoeken naar lederhosen van goede kwaliteit. Op Lederhosenwinkel.nl vind je een ruim assortiment aan traditionele lederhosen. Met deze lederhosen loop je erbij als een local. Een echte lederhose kopen voor het Oktoberfest is dus zeker aangeraden!

Wat te drinken op het Oktoberfest?

Bier, wat anders? Tijdens het Oktoberfest wordt er enkel speciaal Oktoberfest bier geschonken. Dit bier wordt gemaakt door beroemde Münchense brouwerijen, zoals Augustiner en Paulaner. Mocht je geen bier lusten dan zijn er ook nog genoeg andere drankjes te verkrijgen. Denk aan cider, wijn of non-alcoholische dranken.

Wat te eten op het Oktoberfest?

Op het Oktoberfest terrein vind je een groot aantal kraampjes waar je lokale gerechten kunt eten. Deze Beierse gerechten zijn erg lekker en zeker de moeite waard om zoveel mogelijk te proeven. Bij het Oktoberfest zijn onder andere deze traditionele gerechten te krijgen: Steckerl-vis (vis op een stokje), Weisswurst (worst), Wiesn-Hendl (gegrilde kip), Brezn (gigantische pretzel), Apfelstrudel (appelgebak) en nog veel meer.

Wanneer een overnachting boeken?

Als je wilt overnachten in München is het belangrijk om ruim van te voren een accommodatie te boeken. Alle hotels, campings, bed and breakfast en hostels zitten tijdens deze periode vol. Wat last-minute het Oktoberfest bezoeken erg lastig maakt. Wij adviseren om minimaal een jaar tot een half jaar van te voren de overnachtingen te boeken. Zo weet je zeker dat je het Oktoberfest kan bezoeken!