gezond door het leven
AfvallenGezondheid

Gezond door het leven

1.89Kviews

Een goede gezondheid is zeer belangrijk. Dit geldt zowel voor de lichamelijke gezondheid als de geestelijke gezondheid. Als je lichamelijk gezond bent en jezelf fit voelt dan is de kans groot dat je ook geestelijk gezond bent. Het is belangrijk om een juiste balans te vinden in de gezondheid van jouw lichaam en geest om met plezier door het leven te gaan. Maar hoe zorg je ervoor dat je gezond wordt? En als je gezond bent, hoe blijf je dan gezond? Dat hangt af van een aantal factoren en vraagt vaak ook wel een beetje inzet van jouzelf.

Gezonde voeding

Door het eten en drinken van gezonde voeding kun je er voor zorgen dat je veel energie krijgt. Met deze energie kun je gemakkelijker iets ondernemen en kan je meer plezier hebben in de dingen die je doet. Bij gezonde voeding hoort het eten van voldoende groenten en fruit. Ook vezels, granen en noten kunnen bijdragen aan de gezondheid van het lichaam. Belangrijk is dat je op een dag voldoende vocht drinkt. Het gaat hierbij in het bijzonder om het drinken van water en bijvoorbeeld thee. Thee zit boordevol antioxidanten die afvalstoffen uit jouw lichaam kunnen verdrijven.

Gezonde beweging

Voor het krijgen en behouden van een gezond lichaam is het belangrijk dat je voldoende beweging krijgt. Het wordt hierbij aangeraden om elke dag minimaal een half uur te bewegen. je kunt bewegen door het maken van een wandeling, door te fietsen of natuurlijk door aan sport te doen. Het maakt in principe niet uit op welke manier je beweegt, als je maar beweegt. Door te bewegen stimuleer je de bloedsomloop en zorg je ervoor dat jouw spieren soepel blijven. Als je vaak zit voor het werk dan is het zeker aan te raden om veel te bewegen.

Voorkom klachten

Door gezond te eten en te bewegen verklein je de kans op allerlei klachten. Bewegen zorgt ervoor dat jouw lichaam fit blijft en is goed voor de bloedsomloop. Dit zorgt ervoor dat je geen klachten krijgt zoals stijve spieren of pijnlijke gewrichten. Ook bevorder je de weerstand van jouw lichaam door gezond te eten en te sporten. Zo zorg je ervoor dat je minder vatbaar bent voor de griep of een verkoudheid. Een gezonde levensstijl is niet moeilijk vol te houden. Het belangrijkste is dat je een stap in de goede richting zet en jezelf aan de afspraken houdt die je met jezelf hebt gemaakt.