waarom is moterrijden zo leuk
mannensport

Waarom is motorrijden zo leuk?

2.24Kviews

Veel motorrijders kunnen urenlang praten over hun grootste hobby. Ze ervaren zoveel genot van hun motor en rijbewijs, dat ze haast vergeten hoe hun leven er uit zag toen ze nog geen motor hadden. Overweeg jij om je motorrijbewijs te halen of wil je wel eens weten waar de motorliefhebbers het altijd over hebben? In dit artikel geven we meerdere redenen waarom motorrijden zo ontzettend leuk is. Dus, waar wacht je nog op? Haal dat veelbelovende A’tje op je rijbewijs, schaf een motorjas aan en treed binnen in een andere wereld!

Voor je lol de weg op

Kan je het voorstellen dat je voor je lol de weg op gaat? Waarschijnlijk niet. De meeste mensen gaan enkel de weg op als ze zich echt van A naar B moeten verplaatsen. Zonder doel of bestemming in een auto rijden is dan ook niet iets wat je snel zal doen. Voor motorrijders ligt dit echter anders. Een aantal ontspannen kilometers op de motor is vaak wat je nodig hebt om je hoofd leeg te maken. Veel mannen zien dit als uitlaatklep, een momentje voor zichzelf. Iedere rit is immers een avontuur. Of je nu urenlang achter een vrachtwagen hebt gereden of met 130 kilometer de snelweg over zoefde, na iedere rit kom je met de grootste verhalen thuis.

Je komt op plekken waarvan je het bestaan niet wist

Doordat motorrijden niet enkel als vervoersmiddel maar juist als ware hobby wordt beschouwd, zien we ook dat je er moeite voor doet om bijzondere ritten te maken. Vaak beginnen mannen met rijden en zien ze wel waar het ‘schip strandt’. Dat is het fijne van motorrijden. Bovendien ontdek je zo plekken waarvan je het bestaan niet wist. Soms zeer verrassende plekken en andere keren valt het tegen. Hoe het ook zit, iedere rit zorgt voor een groots avontuur.

nieuwe plekken moter

Nieuwe vrienden

Het bijzondere aan motorrijders is dat ze elkaar vaak opzoeken. Als je in het bezit bent van een motorrijbewijs, moet je er niet gek van opkijken als je er plotseling een hele grote groep vrienden bij krijgt. Een gedeelde passie kan mensen verbinden. Dit zie je ook duidelijk bij motorrijders terug. Er is dan ook niets fijner dan met een grote groep andere motorliefhebbers genieten van de geweldigste ritten! Bovendien kan je zo ook nog ervaringen uitwisselen en kan je andere routes rijden dan je gewend bent. Zo sla je twee vliegen in één klap én het is ook nog eens heel gezellig!

Betere automobilist

Het zal je misschien verbazen, maar door veel op de motor te rijden kan je ook een betere automobilist worden. In de auto’s is het reactievermogen vaak veel trager. Mensen kijken niet zo ver vooruit en alles gaat op een rustig tempo. Als motorrijder beschik je niet over deze luxe. Doordat je meer wendbaar bent en snel door automobilisten over het hoofd gezien kunt worden, leer je om veel verder vooruit te kijken en jezelf veiliger over de weg te verplaatsen. Hier heb je niet alleen baat bij op de motor, maar ook in de auto! Motorrijders zijn dan ook over het algemeen veel veiligere automobilisten.