sexspeeltjes man
Gezondheidmannen

Mannen en seksspeeltjes: een taboe of toch niet?

4.84Kviews

De laatste jaren is seks weer een zeer bespreekbaar onderwerp geworden. Waarom zou dat ook niet zo zijn? Iedere (jong)volwassene heeft wel eens seksueel contact. Of dit nu om enkel masturberen gaat of een seksleven met een partner, dat maakt weinig verschil. Nu er meer over seks wordt gesproken, horen we ook steeds meer over seksspeeltjes. Inmiddels is het helemaal niet gek meer als een vrouw een vibrator of dildo in het nachtkastje heeft liggen. Maar hoe zit dat bij mannen?

Ook voor ons is er immers een heel breed assortiment aan seksspeeltjes te vinden. Wanneer het echter over seksspeeltjes over mannen gaat, valt de discussie vaak al snel stil. Er wordt niet zo over gesproken en mannen komen er ook niet graag voor uit dat ze speeltjes gebruiken. En dat terwijl de verkoop van mannelijke seksspeeltjes enorm stijgt. Uit onderzoek blijkt zelfs dat meer dan de helft van de Nederlandse mannen seksspeeltjes op regelmatige basis gebruikt. Met hierbij de fleshlights met stipt op nummer één. Betekent dit dat er nog steeds een taboe op dit onderwerp rust of valt het wel mee?

fleshlights

Taboe of niet?

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Zeker omdat de meeste mannen én vrouwen hier heel verschillend naar kijken. Zo zullen er genoeg mannen zijn die geen enkel probleem hebben met het gebruik van seksspeeltjes, maar dit gewoon niet zo snel vertellen. Het is immers nog steeds niet iets wat je even in je vriendengroep gooit. Zeker als we naar de verkoop van seksspeeltjes voor mannen kijken, moeten we toegeven dat het gebruik van seksspeeltjes genormaliseerd is. Als meer dan de helft van de Nederlandse mannen seksspeeltjes gebruikt en meer dan 80% dit overweegt, is het niet meer dan logisch dat de meeste mannen dit eigenlijk helemaal niet zo vreemd vinden.

Toch zijn er ook nog altijd mannen die het gek vinden als een man speeltjes gebruikt. Dit komt vooral doordat hier weinig over gesproken wordt. Als een vrouw een seksspeeltje gebruikt is dit geen enkel probleem, sommige mannen vinden dit zelfs opwindend. Bij mannen wordt dit soms als ‘pervers’ of ‘wanhopig’ gezien. Gelukkig zijn er ook genoeg mannen die dit helemaal niet zo zien. Taboe of niet? Daar valt over te twisten!

Positieve gevolgen van seksspeeltjes

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat meer dan de helft van de mannen seksspeeltjes gebruiken voor individueel gebruik. Volgens onderzoekers is dit juist enorm goed. Het gebruik van seksspeeltjes door mannen kan namelijk veel positieve gevolgen hebben. Zo wordt het vaak zelfs als advies gegeven bij mannen die last hebben van erectiestoornissen. Daarnaast kan het ook het welzijn van de man bevorderen. Ze voelen zich lekkerder in hun vel en zekerder tussen de lakens. Ook is gebleken dat mannen die seksspeeltjes gebruiken eerder naar een arts stappen met problemen. Hierdoor blijven ze gezonder!

Door regelmatig te masturberen vermindert de kans op prostaatkanker en voelen mannen zich beter. Daarom is het voor de gezondheid zeker heel positief als de man seksspeeltjes gebruikt of op regelmatige basis masturbeert.