3 tips om fietsen aantrekkelijker te maken
mannen

3 tips om fietsen aantrekkelijker te maken

696views

Je kent het wel. Je moet even snel een boodschap halen of even bij iemand op bezoek. Hoewel dit om relatief kleine afstanden gaat, pak je nogal snel de auto. Waarom ook niet? Hij staat voor de deur, je zit lekker droog en je hoeft verder niets te doen. Voor veel mensen geldt de auto als het primaire vervoersmiddel. Dat is jammer, want hierdoor zijn we ook veel minder gaan bewegen. Waar we voorheen nog wel eens de fiets pakten (hallo! Welkom in fietsland Nederland), zien we dit steeds minder gebeuren. Hoewel de oudere generatie nog veelal fietst, zien we dit bij de generatie tussen de 20 en 40 jaar steeds minder gebeuren.

Hoog tijd om hier verandering in te brengen! Fietsen is namelijk niet alleen goed voor de portemonnee en het milieu, maar ook nog eens van essentieel belang voor de gezondheid. Lukt het jou maar niet om je er toe te zetten om meer te gaan fietsen? Hier zijn 3 tips hoe jij het fietsen voor jezelf aantrekkelijker maakt.

1. Investeer in een fietsmand en goede fietstassen

Soms is het geen onwil om niet te gaan fietsen, maar wordt het simpelweg niet gedaan omdat het onpraktisch is. Want waarom zou je gaan fietsen als je weet dat je al die boodschappen straks niet per fiets kunt vervoeren? Dan is de auto gewoon veel makkelijker. Gelukkig zijn hier ook genoeg oplossingen voor te vinden. Hoewel de hoeveelheid ruimte op de fiets altijd kleiner zal zijn dan in de auto, zijn er genoeg manieren om toch nog innovatief met de bestaande ruimte om te gaan. Bijvoorbeeld door het aanschaffen van fietstassen en een fietsmand.

Een fietsmand is met name geschikt voor het vervoeren van kleine boodschappen. Groot voordeel dat het aan je stuur zit, zodat je er eenvoudig bij kunt komen en het verder ook niet in de weg zit tijdens het fietsen. Wie vaker grotere spullen wilt vervoeren, komt uit bij goede fietstassen. Natuurlijk kun je ook voor een combinatie tussen deze twee kiezen.

2. Stel concrete doelen

Wat verwacht je precies van deze extra fietstochten? Wat is je doel? Wil je bijvoorbeeld wat kilo’s afvallen of simpelweg meer bewegen? Schrijf deze doelen op en beloon jezelf als je je eraan houdt. Is het bijvoorbeeld jouw doel om iedere week minimaal drie keer te fietsen? En is dit je gelukt? Geef jezelf dan iets waar je heel gelukkig van wordt. Op die manier blijft het leuk om jezelf te verrassen en uit te dagen.

3. Samen op pad

Samen fietsen is altijd leuker dan alleen. Gezellig kletsen, genieten van de omgeving en gewoon even tijd voor elkaar. Zeker gedurende de huidige pandemie. Social distancing is niet makkelijk als je graag je vrienden wilt blijven zien. In de buitenlucht is afspreken echter een stuk veiliger. Zeker wanneer je op leeftijd bent of tot de kwetsbare doelgroep behoort. In dat geval is fietsen een heel stuk veiliger en kan je toch samen bijkletsen. Zo wordt fietsen ook een stuk leuker!