Wat moet je met je geld
mannen

Wat moet je met je geld?

914views

Als je geld hebt, is dat heel mooi. Als je heel veel geld hebt, is dat nog veel mooier. Dan heb je een hele mooie kans namelijk. Wat is die kans dan? Dat je er nóg meer geld van kunt maken, veel meer zelfs. Dit komt omdat je met geld geld maakt. Dit is een algemeen bekende uitspraak, maar dat maakt het niet minder waar. Je zult er daarom voor moeten zorgen dat dit wel tot werkelijkheid komt. Je hebt namelijk ook een risico naast die kans; het risico dat je alles uitgeeft, verliest of alles verdampt door de inflatie. Allemaal geen mooie situaties en daarom willen wij je helpen. Dat gaan we doen door je in deze blog te vertellen wat je met je geld moet doen. Wij gaan dit stapsgewijs met je doornemen en bieden je verschillende mogelijkheden. Deze mogelijkheden brengen natuurlijk, net als iedere andere mogelijkheid, ook risico’s met zich mee. 

Rente

De eerste mogelijkheid die we met je willen doornemen is die van rente ontvangen. Dit klinkt je misschien wat raar in de oren en dat is niet gek. Waarom is dat niet gek? Omdat de rentestand de afgelopen jaren nu niet bepaald gunstig is geweest voor spaarders. Daarom is dat ook zeker niet waar we het over hebben. We hebben het over een ander soort rente, bijvoorbeeld door middel van onderhands leningen verstrekken. Ook kun je rente over je crypto ontvangen. Dit heet ook wel een stake crypto of crypto staking. Hoe dat in zijn werk gaat? Doordat je een bepaalde coin of token in de crypto aanschaft en aanhoudt, draag je bij aan het netwerk. Je neemt deel aan de blockchain en hierdoor maak je het veiliger en sterker. Je ontvangt hiervoor een vergoeding en dit heet een stake. Je ontvangt dus als het ware rente over je geld. 

Vastgoed

Vastgoed wordt al jaren als een veilige haven voor je geld gezien en dat is niet gek. Als we kijken naar de vastgoedmarkt van de afgelopen jaren dan lijkt het alsof the only way up is. Vastgoed investeren is daarom nog steeds een prima optie, maar dan net even anders. Wij zijn meer fan van een beetje spreiding van je risico. Je geld wil je zo veilig mogelijk hebben en een goed gespreide portfolio hoort hierbij. Kies daarom voor een hybrid fund. Hiermee word je geld (minimaal €100.000) belegt door professionals in verschillende zaken die vaak helemaal niet of nauwelijks correleren. Dat is nog eens échte spreiding. We raden je dan ook aan om beleggen in vastgoed op deze manier eens serieus te overwegen. 

Advies

Advies? In advies investeren? Ja, dat heb je helemaal goed. Er zijn mensen met veel meer verstand van investeren dan jij, tenzij je Warren Buffet heet natuurlijk. Kijk bijvoorbeeld eens naar geld investeren waarin Majorcapital. Dit is gratis advies en hier kun je een hele hoop mee. We raden je dan ook nog steeds aan om eens in gesprek te gaan met een professional die weet waar hij of zij het over heeft.