waarom bamboe kleding kiezen
fashionmannenMode

Waarom kiezen voor bamboe kleding?

1.62Kviews

Bamboe kleding is de grootste modetrend van dit moment. Ook steeds meer mannen maken deze duurzame keuze. Toch zien ook nog steeds veel mensen als plant, als voer voor de panda’s. Die enorme woekeraar die het werk van professionele tuiniers zo ontzettend moeilijk maakt. Bamboe kleding bestaat ook nog helemaal niet zo lang. Pas in 2001 vond er een doorbraak plaats toen de Universiteit van Peking ontdekte hoe je van bamboe textiel kon maken. Inmiddels is het aanbod van bamboe kleding ontzettend groot. Maar waarom zou je voor een bamboe t shirt heren kiezen? Wat zijn de voordelen hiervan? Wij zetten ze in dit artikel voor jou op een rijtje.

Bamboe is zeer milieuvriendelijk

Duurzaamheid is steeds belangrijker anno 2019. Daarom zien we steeds meer natuurlijke materialen in huis én de kledingkast. Zo is bamboe zeer populair, maar ook vormen van hout worden steeds vaker gebruikt. Het gebruik van hout heeft echter één groot nadeel: er moeten bomen voor gekapt worden. Het duurt daarbij heel lang voordat bomen weer tot volle sterkte en grootte zijn gegroeid. Dit is bij bamboebossen wel anders. Een bamboeplant staat niet voor niets bekend als vreselijke woekeraar. Deze planten kunnen ontzettend snel groeien en zullen zelfs nadat ze gekapt zijn weer nieuwe scheuten aanmaken, hier hoeft verder niets voor gedaan worden. Bovendien neemt de plant veel CO2 op en heeft het maar weinig water nodig. Een onderhoudsarme plant met duurzame kwaliteiten dus! Bamboe scoort geweldig op milieuvriendelijkheid.

Zeer zacht

Met opgetrokken wenkbrauwen scroll je langs advertenties. Bamboe heren ondergoed? Zit dat echt wel lekker? Als je denkt aan textiel dat van een plant is gemaakt, denk je waarschijnlijk niet dat dit lekker zal zitten. Voor je gevoel kan dat bijna niet waar zijn. Toch is het wel degelijk zo. Sterker nog: bamboe kleding wordt juist geroemd om zijn zachte kwaliteiten. Deze kledingstukken voelen nog veel zachter dan ieder ander materiaal. Vaak wordt de zachtheid vergeleken met kasjmere. Bovendien is de zachte en gladde stof hypoallergeen. Hierdoor zal deze veel minder snel huidirritaties veroorzaken. Ideaal voor mensen met een gevoelige huid!

Waarom kiezen voor bamboe kleding?

Perfecte sportoutfit

Ben je al tijden op zoek naar dé perfecte sportoutfit? Zoek dan niet verder! Met bamboe sportkleding ben jij direct klaar voor een goede work-out. Veel mannen zijn bang dat ze tijdens het sporten extreem gaan transpireren en hierdoor vervelende luchtjes verspreiden. Met bamboe is dit probleem verleden tijd.

Als je bamboevezels onder een microscoop bekijkt, zal je zien dat deze over een holle structuur beschikt. Daarnaast zitten er minuscule gaatjes in de vezels verstopt. Deze vezels zorgen er voor dat bamboe veel makkelijker vocht opneemt en afvoert. Hierdoor heb je minder snel last van zweetplekken op je rug of onder je armen en zullen ook nare luchtjes verleden tijd zijn.

Wist je dat bamboe kleding zelfs de temperatuur kan reguleren? Als je lichaamstemperatuur heel hoog is, voelt de kleding lekker zacht en koel aan op je huid. Als je lichaamstemperatuur lager is, zal de kleding juist een stuk warmer voelen. Hierdoor geniet jij van de perfecte sportoutfit om gezond door het leven te gaan!