5 tips voor mannen om kleding te vinden in grotere en langere maten
fashion

5 tips voor mannen om kleding te vinden in grotere en langere maten

175views

Het kan soms een uitdaging zijn voor mannen met grotere of langere maten om kleding te vinden die goed past en er ook nog eens stijlvol uitziet.In Nederland zijn we allemaal gewoon wat groter waardoor het lastig is om kleding te vinden in de gewone winkels. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer merken en winkels die zich specialiseren in grote maten herenkleding. Maar hoe vind je nou echt de perfecte kleding voor grotere maten? In dit artikel helpen we je met die vraag en delen we 5 tips om de perfecte kleding te vinden.

Ken je maten en proporties

Voordat je op zoek gaat naar nieuwe kleding, is het belangrijk dat je goed weet welke maten en proporties je hebt door je lengtes op te meten. Meet jezelf op en noteer je exacte maten, zoals je borstomvang, taille, mouw- en broeklengte. Op deze manier kun je gerichter zoeken naar grote maten herenkleding die geschikt zijn voor jouw lichaamstype. Bovendien is het ook handig om te weten welke pasvormen jou het beste staan, zoals regular, slim fit of loose fit. 

Kies voor gespecialiseerde winkels

Om de beste selectie te vinden van kleding voor grotere en langere maten, is het aan te raden om te winkelen bij gespecialiseerde winkels. Op het internet zijn veel herenkleding winkels te vinden die advies kunnen geven en waar je kleding kunt bestellen voor verschillende lichaamstypes. Deze winkels hebben vaak een ruime keuze aan maten en stijlen die speciaal ontworpen zijn voor mannen met een groter postuur. Schulte Herenmode is een voorbeeld van zo’n winkel die grote maten herenkleding aanbiedt. Zij hebben een uitgebreid assortiment aan kleding in diverse maten en stijlen, zodat mannen met verschillende lichaamstypes kunnen slagen.

Let op de stof en structuur

Bij het kiezen van kleding is het belangrijk om te letten op de stof en de structuur van het kledingstuk. Kies voor stoffen die comfortabel aanvoelen en voldoende stretch bevatten, zodat de kleding goed meebeweegt met je lichaam. Daarnaast kunnen bepaalde structuren en patronen je lichaam langer of slanker doen lijken. Verticale strepen kunnen bijvoorbeeld helpen om je lengte te accentueren, terwijl horizontale strepen je breder kunnen laten lijken. Experimenteer met verschillende stoffen en structuren om te ontdekken wat het beste bij jouw lichaamstype past.

Accessoires maken het verschil

Accessoires kunnen een outfit compleet maken en ook helpen om bepaalde aspecten van je lichaam te accentueren. Een goede riem bijvoorbeeld, kan je taille benadrukken en ervoor zorgen dat je kleding beter aansluit. Daarnaast kunnen accessoires zoals een stijlvol horloge, een mooie das of een trendy pet je outfit een persoonlijke touch geven. Experimenteer met verschillende accessoires en ontdek welke stijl en lichaamstype het beste bij jou passen.

Pas altijd meerdere maten en stijlen

Tot slot is het belangrijk om altijd meerdere maten en stijlen te passen voordat je een kledingstuk koopt. Maten kunnen per merk en model variëren, het is dus slim om verschillende maten uit te proberen om te zien welke het beste bij jouw lichaam past. Daarnaast kan het ook nuttig zijn om te experimenteren met verschillende stijlen, zoals een regular fit of een slim fit, om te ontdekken welke het meest flatterend is voor jouw lichaamstype. Neem de tijd om te passen en te vergelijken voordat je iets gaat kopen.