De verschillende soorten jaloezieën op een rijtje
mannenwonen

De verschillende soorten jaloezieën op een rijtje

1.33Kviews

Vind je het altijd ontzettend lastig om je een weg te banen tussen al die verschillende soorten raambekleding? Kan je moeilijk onderscheid maken tussen bamboe jaloezieën en houten jaloezieën? En weet je nooit voor welke jaloezieën op maat je moet kiezen? Eén troost, je bent echt niet de enige. Jaloezieën zijn ontzettend gewild. Bijna iedereen heeft wel een stel in huis hangen. Dat is ook niet zo gek, want ze zijn in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel één die aansluit op jouw interieur.

Lastig om alle verschillende soorten jaloezieën te herkennen? Maak dan gebruik van het volgende overzicht. Wij zetten hieronder de verschillende soorten jaloezieën op een rijtje, zodat de keuze voor jou straks een stuk gemakkelijker wordt.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn de absolute favoriet voor veel mensen. Ze zijn ontzettend populair en dat is zeker niet zonder reden. Ze geven ieder interieur direct een stijlvolle uitstraling en zijn daarnaast ook nog eens eenvoudig te combineren. Doordat ze in tal van verschillende kleuren, stijlen en maten verkrijgbaar zijn is er voor ieder interieur wel wat wils te vinden.

Houten jaloezieën zijn in heel veel verschillende ruimtes te gebruiken. Ze worden met name vaak gebruikt in de woonkamer, eetkamer en de slaapkamer. Hoewel ze zeer multifunctioneel zijn, zijn ze minder geschikt voor de keuken en de badkamer. In de keuken kunnen spetters van het koken al gauw veel schade aanrichten en het vocht in de badkamer heeft geen goed effect op het hout.

houten jaloezieen

Bamboe jaloezieën

Bamboe jaloezieën zijn een stuk minder bekend bij het grote publiek. Wanneer je ze echter wel eens gezien hebt, dan zal je direct merken dat ze niet voor niets steeds populairder worden én tevens een goede concurrentie voor de altijd populaire houten jaloezieën vormen. Bamboe jaloezieën zijn in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar en het contrast van kleur is bovendien ook een stukje groter dan bij de meeste andere jaloezieën. Hierdoor geef je je interieur eenvoudig een zeer toffe look.

Daarnaast zijn bamboe jaloezieën zeer licht van gewicht. Dit heeft verschillende voordelen. Allereerst zijn ze hierdoor gemakkelijker te bedienen. Dit is met name prettig voor ouderen die minder kracht hebben in hun armen en handen. Daarnaast is de pakkethoogte veel kleiner, waardoor ze eenvoudiger weggewerkt kunnen worden boven openslaande deuren en ramen.

Bamboe jaloezieën

Op maat gemaakte jaloezieën

In principe kunnen vrijwel alle soorten jaloezieën geheel op maat worden gemaakt. Maar dan moet je natuurlijk wel weten wat de toegevoegde waarde hiervan is. Bij een op maat gemaakte jaloezie wordt de raambekleding een integraal onderdeel van het venster. Hierdoor past deze altijd uitstekend bij elk soort venster en beschik je altijd over de juiste raambekleding. Bovendien kun je kiezen uit de meest frisse kleuren en bijzondere tinten om zo jouw interieur helemaal naar wens compleet te maken.

Het grootste voordeel van op maat gemaakte jaloezieën is dat je zo dan ook altijd over de juiste raambekleding beschikt. Bovendien zijn ze geschikt voor alle ruimtes, omdat je het materiaal geheel naar wens kunt aanpassen. Dé perfecte manier om jouw woning dus van de juiste raambekleding te voorzien.