Waarom gaan smartphones zo snel kapot
mannentechnology

Waarom gaan smartphones zo snel kapot?

1.66Kviews

Waar zouden we zijn zonder onze geliefde smartphones? Tegenwoordig nemen we deze mooie apparaten werkelijk overal mee naartoe. Een mooi apparaat waarop je binnen enkele momenten over alle informatie die je nodig hebt kunt beschikken. Van de datum van vandaag tot het wereldnieuws. Een smartphone is voor werkelijk alles te gebruiken! Toch hebben deze apparaten wel een heel groot nadeel: ze gaan relatief snel kapot. Iets wat niet alleen slecht is voor onze portemonnee, maar ook voor het milieu. Maar waarom beschikken deze apparaten over zo’n groot nadeel en is hier wat aan te doen?

Breekbaar

De meeste smartphones zijn ontzettend breekbaar. Iedereen die wel eens een smartphone heeft laten vallen, zal beamen dat er snel krassen en, als je pech hebt, deuken en barsten ontstaan. Als je heel veel pech hebt kan een valpartij je telefoon onherstelbaar beschadigen. Dat komt omdat het scherm volledig uit glas bestaat. De meeste producenten proberen dit grote nadeel te verhelpen door sterkere glassoorten te gebruiken. Helaas wordt hier ook nog steeds enorm vaak op bespaard, met alle gevolgen nadien. Je kunt dit risico zelf verkleinen door een kwalitatief telefoonhoesje aan te schaffen. Met een iphone xs max hoesje voorkom je onnodige krassen en andere beschadigingen. Zo hou je je smartphone langer mooi.

wallet iphone xs max

 

Herstellen is vaak duurder

Zodra een smartphone beschadigd is, is het in de meeste gevallen goedkoper om een geheel nieuw toestel aan te schaffen. Vaak zijn er speciale onderdelen, schroefjes en andere gereedschappen nodig om het apparaat weer in haar oude glorie te herstellen. Dat zorgt er ook voor dat de reparatiekosten ontzettend hoog worden. Een reparateur moet immers voor ieder toestel bijna een nieuw setje onderdelen aanschaffen. Wanneer je zelf besluit een smartphone te herstellen, zal je tevens merken dat je een heel scala aan gespecialiseerd materiaal aan moet schaffen. Hierdoor zien de meeste mensen af van het repareren van hun oude toestel.

Sommige onderdelen zijn niet te vervangen

Soms zien we ook dat bepaalde fabrikanten essentiële onderdelen van de smartphones vast solderen. Hierdoor is het onmogelijk om deze te vervangen als ze stukgaan. Hierdoor ben je ook sneller geneigd om een geheel nieuw toestel aan te schaffen. Dit is een trucje dat onder andere wordt toegepast om de productiekosten te drukken, maar ook om de verkoopcijfers van hun toestellen hoog te houden.

Wat kan je zelf doen?

Een smartphone is geen goedkoop apparaat. Je moet aardig wat geld investeren om deze te kunnen gebruiken. Als deze vervolgens ook nog eens snel stukgaat, zal je merken dat dit enorm veel frustraties kan opleveren. Maar wat kan je zelf doen om het milieu en je portemonnee te sparen?

Allereerst is het belangrijk om zorgvuldig met je smartphone om te gaan. Schaf een kwalitatief hoesje aan en bescherm hem zoveel mogelijk tegen invloeden van buitenaf. Daarnaast kan je ook voor één van de meest duurzame merken kiezen. Toestellen van Dell en Hp zijn misschien minder bekend, maar staan wel bekend om hun langere levensduur. Bovendien zijn ze eenvoudiger te herstellen als er problemen optreden. Hierdoor nemen ze een minder grote hap uit je budget en geniet je alsnog van de voordelen van een smartphone.