4 Tips voor de ultieme mancave
mannenwonen

4 Tips voor de ultieme mancave

1.81Kviews

Is het altijd al jouw droom geweest om je eigen plek in huis te hebben waar je je terug kunt trekken zonder gezeur aan je hoofd of de gedachte aan werk? Wacht niet langer en maak gewoon je eigen mancave! Richt hem in naar je eigen smaak. Haal je vrienden erbij en ga samen aan de slag. Creëer met deze 4 tips de ultieme mancave voor jezelf (en je vrienden)!

Locatie

Voordat je gaat bedenken wat je allemaal in je mancave wilt hebben en hoe het eruit moet zien, is het handig om te weten waar deze ruimte zich gaat bevinden. Heb je nog een ruimte in huis die niet wordt gebruikt? Haal deze dan helemaal leeg. Denk aan een zolder, garage, kelder of lege slaapkamer. Houd er wel rekening mee dat je in de garage waarschijnlijk nog voor een goede isolatie moet zorgen of dat je in de kelder extra verlichting nodig hebt. Is dit geen probleem? Dan heb jij de locatie voor je mancave gevonden!

De basis

Nu je weet waar de mancave zich gaat bevinden, kun je gaan bedenken waar je de ruimte voor wilt gebruiken. Wordt het een plek waar je met vrienden kunt bankhangen en filmkijken of gamen? Een comfortabele bank, een giga tv en een mooi geluidssysteem zijn wat je zoekt. Of wil je een sportieve mancave met een pooltafel, airhockey, een dartbord of tafelvoetbal? Ook kun je ervoor kiezen om een bar te plaatsen met een tap en een grote koelkast, zodat je met vrienden een drankje kunt doen wanneer je maar wilt. Het liefst wil je natuurlijk dit allemaal, maar probeer keuzes te maken zodat de ruimte niet te vol wordt. Dit kan er voor zorgen dat het minder gezellig wordt.

pooltafel

Kies dus wat het middelpunt van jouw mancave wordt, zodat je daarna kunt kijken hoe je de rest gaat inrichten.

Kleuren en materialen

Het gebruik van kleuren en materialen heeft veel invloed op de sfeer van je mancave. Je wilt natuurlijk dat deze ruimte een stoere look heeft. Hier kun je voor zorgen door op de muur en in je meubels gebruik te maken van donkere kleuren als blauw, grijs, zwart of groen. Donkere kleuren kunnen er wel voor zorgen dat een ruimte er kleiner uit gaat zien, dus vergeet niet om hier en daar ook wat lichtere kleuren zoals wit te gebruiken. Verwerk ook natuurlijke materialen in de ruimte voor een stoer uiterlijk. Denk aan onbewerkt hout, metaal en steen voor een robuuste sfeer. Dit kun je in de ruimte verwerken door te kiezen voor een houten of stenen vloer of voor meubels waar metaal of hout in verwerkt zitten.

Verder inrichten

Nu de basis is gelegd, hoef je alleen de rest van de ruimte nog in te richten. Natuurlijk hoef je hier niet veel geld en tijd in te steken. Maar comfortabele meubels en hier en daar wat decoratie aan de muur kunnen geen kwaad! Je zult je waarschijnlijk vaak terugtrekken in de mancave en daarom is het belangrijk om te kiezen voor een comfortabele bank en stoelen, zodat jij en je vrienden hier lekker kunnen relaxen. Hang aan de muur sport-, muziek- of filmposters, lp’s, een gitaar of andere spullen die bij jou passen. Kies voor verlichting, zoals spotjes in het plafond of een robuuste vloerlamp.

Maak tenslotte je mancave compleet door te kiezen voor de juiste raamdecoratie. Houd nieuwsgierige ogen buiten en maak de mancave extra gezellig door houten jaloezieën voor de ramen te plaatsen. Deze jaloezieën zijn van echt hout gemaakt, waardoor ze een stoer en natuurlijk uiterlijk hebben. Kies ze in een donkere kleur als zwart of antracietgrijs en bepaal zelf hoeveel licht je binnenlaat. Kijk voor houten jaloezieën en andere raamdecoratie bij ilumio raamdecoratie.