mannenwonen

Wat te doen met steigerbuis? 3 creatieve ideeën!

1.47Kviews

Steeds meer mensen geven de voorkeur aan steigerbuizen wanneer ze gaan klussen. En dat is dan ook met een goede reden, want steigerbuis is ontzettend veelzijdig en kan voor heel veel verschillende klusprojecten ingezet worden. Heb jij nog wat steigerbuizen van www.steigerpijp over? En is het eigenlijk nog net te weinig om een nieuw klusproject op te starten? Geen probleem! Er zijn nog genoeg andere manieren hoe je dit bijzondere materiaal in jouw interieur kunt verwerken. In dit artikel delen we 3 creatieve ideeën.

1.    Maak een stoere kapstok

Heb je vrijwel geen steigerbuizen meer over? Maar beschik je nog wel over een enkel exemplaar? Dan kan deze prima als kapstok dienen. Het grootste voordeel van een kapstok is dat het niet uitmaakt hoe lang de steigerbuis precies is. Je kunt de kapstok immers zo lang of kort maken als je zelf wilt. Zelfs met een klein exemplaar ben je dus nog in staat om een geheel nieuw object te realiseren. Je zou zelfs een stoere kinderkapstok kunnen maken. Mogelijkheden genoeg!

Een kapstok van steigerbuis is zeer eenvoudig te maken. Je hangt de steigerbuis simpelweg aan de muur en bevestigt hier enkele ringen aan. Aan die ringen kun je vervolgens jassen en accessoires hangen. Heb je meer steigerbuis over dan gedacht? Dan kun je er ook nog voor kiezen om de kapstok uit te breiden. Koop buiskoppelingen bij Steigerpijp en koppel twee of meerdere stukken steigerbuis aan elkaar om een grote kapstok te maken. Ideaal voor grotere gezinnen of voor mensen die regelmatig (veel) visite ontvangen.

Maak een stoere kapstok

2.    Kledingrek maken

Een kledingkast is zo 2019! Nee, vandaag de dag hoeft niets meer achter gesloten deuren worden opgeborgen. Je kunt jouw stoere of misschien zelfs wel chique garderobe duidelijk laten zien in de slaapkamer. En dat doe je natuurlijk met een stoer kledingrek van steigerbuis. Heb je nog enkele steigerbuizen en buiskoppelingen over? Dan is dit klusje ook nog eens zo gepiept. Want een kledingrek maken van steigerbuis is werkelijk zo gedaan. Je bevestigt de steigerbuis hoog aan de muur en je hoeft er enkel nog ringen of haakjes aan te bevestigen om je kleding op te hangen. Makkelijker kan bijna niet en het is tegelijkertijd ook nog eens extreem stijlvol.

Woon je samen? Hou er dan wel rekening mee dat ook je partner in staat moet zijn om de kleding van het rek af te pakken. Hang het kledingrek dan ook nooit te hoog, maar pas dit aan op de lichaamslengte van jullie beide.

3.    Stel een unieke stellingkast samen

Heb je meer steigerbuizen en buiskoppelingen over dan gedacht? En ben je inmiddels aardig handig geworden in het klussen met steigerbuizen? Dan is het zelfs mogelijk om een geheel unieke en stoere stellingkast te maken. Koop wandplanken en bevestig deze aan de steigerbuizen die je aan de muur hangt. Zo stel je een geheel eigen wandkast samen. Bovendien is het – wanneer je slag eenmaal te pakken hebt – ook nog eens niet al te moeilijk. Het duurt wel even, maar dan heb je ook wat. Wil je de stellingkast nog specialer maken? Werk de zijkanten dan af met steigerhout. Steigerhout goedkoop kopen is tegenwoordig in heel veel verschillende winkels mogelijk. Hierdoor hoef je helemaal niet zoveel geld kwijt te zijn en geniet je alsnog van een zeer unieke kast!