Vakantie

De zomervakantie doorbrengen in Zeeland

1.89Kviews

Door de coronacrisis hebben veel mensen hun vakantieplannen massaal om moeten gooien. Hoewel vliegreizen naar de meeste Europese landen tegenwoordig weer is toegestaan, zien we dat velen van ons er toch voor kiezen om voor de veiligheid van eigen land te kiezen. Daardoor zien we een grote toestroom naar bekende vakantieplekken in ons land. De provincie Zeeland is verreweg de populairste bestemming. Niet alleen nu, dat is eigenlijk al jaren zo. En vreemd is dat niet, want in deze provincie is heel veel te beleven.

Van een huisje in Zeeland krijg je zeker geen spijt. Heb jij nog geen vakantieplannen en wil je deze zomervakantie toch nog een mooi uitstapje maken? Boek dan nog gauw een last-minute! In dit artikel vertellen we je meer over de dingen die je gewoon moet doen als je deze provincie bezoekt.

Eten langs de kust

Er gaat natuurlijk niets boven eten langs de kust. Afhankelijk van waar je vandaan komt is het misschien niet altijd mogelijk om de zee op te zoeken. Wanneer je dit op vakantie wel kan, is dit dan ook een waar feestje. De zilte geur van de zee, het geluid van de golven die tegen de kade opbotsen… het is bijna sprookjesachtig. Natuurlijk wil je niet de gehele dag alleen maar langs de kust hangen, maar vergis je niet: ook met slechte dagen is hier meer te doen dan je denkt!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een etentje langs de kust? Alle horecagelegenheden zijn tegenwoordig op gepaste wijze weer open. Hierdoor kun je genieten van een heerlijke maaltijd bij de zee. Dan is het natuurlijk helemaal leuk wanneer je de lokale gerechten proeft. Kies voor verse mosselen, Oosterscheldekreeft of oesters; in Zeeland leer je hier vanzelf van houden.

Fietsen

Vermijd je liever nog de topdrukte, maar wil je wel leuke uitstapjes ondernemen? Dan is het huren van fietsen zeker geen overbodige luxe. Op de fiets kun je eenvoudig de mooiste plekjes in Zeeland ontdekken. Bovendien liggen de meeste fietspaden buitendijks zodat je heerlijk kunt genieten van een prachtig uitzicht over zee. Hou wel rekening met soms zeer sterke zeewind. Vooral wanneer je de wind tegen hebt kan dit enorm pittig zijn. Gelukkig kun je bij de meeste fietsverhuurders ook voor een elektrische fiets kiezen. Zo voelt het altijd alsof je met wind mee de fietspaden trotseert. Heerlijk relaxt fietsen en genieten van het uitzicht. Als dat geen vakantiegevoel geeft weten we het ook niet meer.

Meeste zonuren in Nederland

Wist je dat Zeeland ook nog de meeste zonuren in heel Nederland heeft? Met de prachtige langgerekte en schone stranden geeft deze provincie jou dan ook direct dat ultieme vakantiegevoel. Alsof je even heel ver weg bent, terwijl je eigenlijk maar enkele minuten tot uren van je eigen woonplaats verwijderd bent. Dat is dan ook direct de kracht van Zeeland. Het is hét ultieme vakantieoord in Nederland. Het is dan ook niet voor niets dat de stranden van Zeeland gedurende de zomermaanden ook vaak druk bezocht worden door toeristen uit het buitenland.

Hou er rekening mee dat er tijdens corona maatregelen van kracht zijn die je vakantie net wat anders vorm zullen geven. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk om te reserveren voordat je een restaurant binnenstapt, mag je met verkoudheidsklachten eigenlijk niet naar buiten en zal je ook voor andere activiteiten zoals musea eerst een reservering moeten plaatsen. Maak daarom een duidelijk plan op voorhand, zodat je alles al tot in de puntjes kan regelen voordat de vakantie begint. Zo bespaar je jezelf een hoop teleurstellingen én regelwerk gedurende de vakantie.