Pilates lessen volgen bij jou in de buurt
Gezondheidsport

Pilates lessen volgen bij jou in de buurt

1.18Kviews

Een sport die je steeds vaker zal gaan zien de aankomende tijd is pilates. Deze sport is momenteel al razend populair in Amerika, en natuurlijk is dit dan ook overgewaaid naar Nederland en de rest van Europa. Pilates is een sport die al lang bestaat, maar momenteel is het erg hip omdat het een hoop voordelen voor je gezondheid zou hebben. Daarnaast houden mensen vaak ook het uitproberen van iets nieuws, pilates is dan ook iets wat heel erg leuk is om een keer te proberen omdat er inmiddels wel in elke stad een pilates les te vinden is. Wil je meer weten over het volgen van pilates lessen? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie hier over.

Wat voor een sport is pilates?

Pilates is een sport die al heel erg lang bestaat, en dan ook al voor een lange tijd door een hoop mensen wordt beoefend. Eigenlijk is pilates een soort fysieke en mentale conditie training waarbij je kracht, evenwicht, flexibiliteit en ook coördinatie oefent. Door het uitvoeren van verschillende oefeningen train je al deze verschillende elementen. Veel pilates oefeningen worden uitgevoerd met elastieken, een bal of soms zelfs op een stellage. Dit is dan ook heel erg leuk om te doen, zeker als je eens wat nieuws wilt proberen.

Waarom is pilates zo populair?

Pilates is momenteel heel erg populair, en dat komt door alle voordelen die het voor je lichaam heeft. Zo dragen die oefeningen die je doet bij pilates bij aan het verbeteren van de houding van je lichaam. Je lichaamshouding is erg belangrijk, en omdat je bij pilates veel werkt met je buikspieren kan je op deze manier je houding goed verbeteren. Ook is het een goede manier om een stuk leniger te worden en het zorgt ook voor de vermindering van stress. Zo is deze sport dus goed voor je lichaam en voor je geest.

Hoe vind je een pilates les bij jou in de buurt?

Als je nu enthousiast bent geworden om ook eens een pilates les uit te proberen, dan kan je op zoek gaan naar waar je in jouw omgeving pilates kan volgen. Pilates City heeft in verschillende steden zoals Rotterdam en Amsterdam vestigingen waar je een proefles kan gaan volgen. Zo kan je dan kijken of pilates wat voor jou is en of je er misschien wel super goed in bent.