Dit moet jij weten over drones!
mannentechnology

Dit moet jij weten over drones!

1.45Kviews

Drones zijn tegenwoordig onmisbare objecten geworden in onze samenleving. Ze worden volop ingezet door allerlei bedrijven en door de overheid. Ook zijn drones beschikbaar gesteld voor de consument, en ook die zijn er erg blij mee. Je kunt er echt prachtige foto’s en video’s mee maken vanuit plekken waar je normaal gesproken niet bij kan. Een mooie foto van je woning vanuit de lucht, of op vakantie vanaf die ene berg die onbeklimbaar lijkt; het biedt talloze mogelijkheden.

Zeer groot aanbod

Eigenlijk vliegt het aanbod van drones de pan uit. Er zijn vandaag de dag zoveel verschillende drones te koop dat er voor iedereen wel wat wils is. Voor een paar tientjes kun je al een drone aanschaffen, maar als je wilt gaan voor professionele kwaliteit ben je al snel meer dan duizend euro kwijt. Het ligt er maar net aan wat je ermee wilt. Sommige mensen hebben die professionele kwaliteit echt nodig in verband met hun werk.

Voordelen professioneel gezien

Journalisten, defensie of freelance filmmakers; voor o.a. hen zijn drones écht een uitkomst, maar ook boeren maken regelmatig gebruik van drones om te kijken wat de status is van hun gewassen. Je kunt simpelweg dingen op een zeer efficiënte manier zichtbaar maken wat normaal gesproken erg veel tijd kost om in kaart te brengen. Een goed voorbeeld is Staatsbosbeheer. Als zij de opdracht krijgen om kijken hoe een bepaald gebied erbij staat hoeven zij nu niet een heel team erop uit te sturen om een gebied te inspecteren, maar kan nu door één persoon een drone worden ingezet en aan de hand daarvan kan het geanalyseerd worden.Voordelen professioneel gezien

Voordelen voor de consument

Zoals al eerder gezegd, kan de consument er geweldige dingen mee vastleggen. Op vakantie kun je echt fascinerende shots maken, maar ook in je eigen omgeving. Het is ook handig als je iets wilt inspecteren, zoals bijvoorbeeld het dak van je woning. Je moet natuurlijk wel uitkijken, want aan het gebruik van drones zijn regels gebonden. Je mag bijvoorbeeld niet boven gebouwen vliegen, dus houdt daarom wat afstand. Gelukkig kun je inzoomen! De camera’s die erin zijn gemonteerd zijn in de loop van de tijd erg goed geworden. Je kunt in 4K beelden vastleggen die écht het verschil maken.

Nadelen

Er zijn helaas ook wat nadelen aan het gebruik van drones. Denk hierbij aan bijvoorbeeld privacy. Dit is een hot topic tegenwoordig. Misschien zijn er mensen ongewild gefilmd of gefotografeerd tijdens jouw vliegsessie en zijn ze het daar helemaal niet mee eens. Privacy wordt erg op prijs gesteld en ook al is men (vaak) onherkenbaar door de afstand, privacy blijft privacy.
Ook zijn mensen soms zo bezig met de drone, dat ze het niveau van de batterij niet in de gaten houden. Hierdoor crasht de drone vanaf (meestal) flinke hoogten en blijft er niets meer van over. Dit heeft ook te maken met dat de batterijduur van drones nog niet erg lang zijn, vooral niet bij de goedkopere varianten. Bij de professionele drones is het wat beter ermee gesteld; daarmee kun je gemiddeld zo’n 20 tot 30 minuten lekker vliegen.

Droneland.nl

Als je geïnteresseerd geraakt bent in het aanschaffen van een drone, is een drone van droneland.nl zeker een aanrader. Zij bieden een uitstekende service en uitgebreid assortiment. Voor mensen die al in het bezit zijn van een drone is het ook een goede website, want je kunt er ook drones laten repareren en accessoires ervoor aanschaffen.