Papadag
Algemeenentertainmentmannen

Leuke dingen die je kunt doen met je kinderen tijdens een regenachtige papadag

981views

Iedere week kijk je er weer enorm naar uit. Een dagje vrij van je werk en optimaal genieten van je kind(eren). Toch blijkt het iedere keer weer een uitdaging om leuke activiteiten te verzinnen. En aangezien jouw kinderen niet graag stil in huis blijven zitten, ga je bijna altijd wel een keertje naar buiten.

Maar wat doe je dan tijdens een regenachtige papadag? Betekent dit chagrijnige koppies en een papa die met de handen in het haar zit? Welnee! Juist op regenachtige dagen word je creatief in het bedenken van leuke activiteiten. Nu het najaar er weer aan begint te komen kan je vast wel wat inspiratie gebruiken. In dit artikel zetten we een aantal leuke ideeën op een rijtje.

In de plassen stampen

“Je bent toch niet van suiker?” Dat is de opmerking die de meeste mannen ook al eens eerder van hun eigen vader hebben gehoord. Stiekem moet je toegeven dat je deze ook gebruikt bij je eigen kinderen. En natuurlijk klopt deze ook. Het is niet altijd even prettig om in de stromende regen te lopen, maar het kan geen kwaad. Bovendien kan het met kinderen juist heel veel plezier opleveren. Investeer in paraplu’s en een goede regenjas voor iedereen en ga op pad. Regenlaarzen aan en stampen maar. Zorg er wel voor dat ze oude kleding aan hebben, want anders is moeders wellicht niet zo blij. In de plassen stampen is gegarandeerd een succes!

Bioscoop in eigen huis

Een regenachtige dag verleent zich natuurlijk uitstekend tot het kijken van filmpjes. Koop lekkere snacks en drinken en maak een mini bioscoop in huis. Deze activiteit is vooral geschikt voor de al wat oudere kinderen die niets liever doen dan lekker rustig op de bank hangen. Registreer je bij Disney+ of Netflix en je hebt gegarandeerd uren geen kind meer aan ze.

Museum bezoeken

Heb je zin om er lekker op uit te gaan en heb je een auto tot je beschikking? Dan is het bezoeken van een leuk kindermuseum ook nog een goed idee. Er zijn verschillende museums die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld, zoals het Kinderboekenmuseum en het Nijntje museum. Daarnaast zijn er ook nog musea die voor alle leeftijden geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan het Natuurmuseum in Brabant. Online vind je eenvoudig de leukste musea voor kinderen bij jou in de buurt.

Koekjes bakken

Doet een beetje rommel in de keuken jou niets? En kan je enorm genieten van samen koken en bakken met je kinderen? Dan is koekjes of cakejes bakken een goed idee. Je kunt kant-en-klare pakken kopen in de supermarkt. Hierbij hoef je enkel nog wat water toe te voegen, de mixer erop te zetten en je bent al klaar. Voor de papa’s die liever iets meer moeite doen is het natuurlijk ook mogelijk om een recept op Pinterest op te zoeken en geheel zelf het beslag of deeg te maken. Laat je kinderen lekker creatief bezig zijn bij het versieren van de cakejes of koekjes. Later kunnen jullie ze ook nog eens heerlijk samen opeten. Fijner kan de dag niet beginnen!