Hoe vermijd je roos in je haren?
Gezondheidmannen

Hoe vermijd je roos in je haren?

1.39Kviews

Velen hebben vaak last van schilfertjes en roos in het haar. Het is een erg vervelend probleem waar veel mensen mee kampen. Gelukkig is dit probleem ook heel goed aan te pakken en dus te verhelpen. Het kopen van een goede shampoo, zoals Keune shampoo, zorgt hier al snel voor.

Keune shampoo

Wat is roos eigenlijk?

Roos is eigenlijk huid. Het is een aandoening waarbij er schilfers van je huid in je haar verschijnen. Deze hebben vaak een witte kleur. Bijna iedereen heeft er wel eens last van. Als het niet nu is, kan het over een aantal maanden wel het geval zijn. Het gaat namelijk vaak om een tijdelijke irritatie van de hoofdhuid. Het kan veroorzaakt worden door te veel stylingproducten zoals mousse, wax en gel. Het is dan ook zaak om niet te veel en altijd dezelfde producten te gebruiken. In de meeste gevallen gaat het vanzelf weer over. Het kan soms alleen het geval zijn dat de irritatie dusdanig erg is dat er wat extra hulp nodig is om dit te verhelpen. Hier zijn dan ook genoeg speciale anti-roosproducten voor.

Het voorkomen van roos

Er zijn verschillende trucjes die ervoor zorgen dat jij haarroos kan verhelpen maar vooral ook voorkomen. Die gelukzalige staat behoud je door de juiste producten te gebruiken die mild zijn. Het wassen van je haar met shampoo en conditioner is overigens ook belangrijk om het haar te reinigen.

Ook is het belangrijk om het haar niet vaker dan twee keer per dag te borstelen. In de ochtend en voor het slapen gaan is bijvoorbeeld al voldoende. Gebruik hiervoor een borstel waar de oliën op de hoofdhuid evenredig worden verdeeld. Een veel voorkomende boosdoener van roos is het kleuren van je haar en overmatig gebruik van hitte tools zoals stijltangen en föhns. Hierdoor wordt je hoofdhuid brozer. Vermijd deze producten dan ook zoveel mogelijk.

Het verhelpen van roos

Om roos snel tegen te gaan, zijn er gelukkig genoeg producten op de markt die hier voor kunnen zorgen. Een veelgebruikt en handig product is roosshampoo. Verschillende merken, zoals L’oreal shampoo, hebben stoffen toegevoegd aan de shampoo waardoor de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt geremd. Het product moet om de paar dagen een paar minuten inwerken voor merkbaar en snel resultaat.