kiezen juiste raamdecoratie
mannen

5 tips voor het kiezen van de juiste raamdecoratie

2.42Kviews

Eindelijk is het zover! Je betrekt een nieuwe woning. Maandenlang heb je uitgekeken naar het moment dat je eindelijk de sleutel in ontvangst mocht nemen. Nu het zover is, bekruipen de zenuwen je. Er moet zoveel gedaan worden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij raden aan om eerst bij de basis te beginnen. Hierbij moet je denken aan de muren, vloeren en de raamdecoratie. Raamdecoratie? Er zijn maar weinig mensen die dit tot de basis van een woning rekenen, toch is het zo. De juiste raambekleding is van essentieel belang voor de sfeer en uitstraling van iedere ruimte. Je kunt het interieur maken of breken met raambekleding. Maar hoe vind je de juiste raamdecoratie voor jouw woning? We hebben 5 tips voor jou op een rijtje gezet.

1.         Bepaal de functie van de ruimte

Een goede voorbereiding is het halve werk. Deze uitspraak geldt bij iedere verbouwing, maar zeker bij de aanschaf van nieuwe raambekleding. Pak de plattegrond van de woning erbij en bepaal voor iedere ruimte de functie. Bedenk tegelijkertijd wat voor woonstijl je in gedachten hebt. Zo passen houten jaloezieën geweldig bij een landelijk en warm interieur, maar zijn deze minder geschikt voor een moderne en strakke woonstijl. Ook de ruimte zelf is van groot belang voor je uiteindelijke keuze. Zo zal je in de slaapkamer eerder gebaat zijn bij zonverduisterende en donkere gordijnen, ideaal voor een heerlijke nachtrust! In de keuken is het dan weer van belang dat de raambekleding gemakkelijk af te nemen is met een doekje.

Bepaal in iedere ruimte de functie en de woonstijl die toegepast gaat worden. Zo wordt de keuze direct een stuk eenvoudiger!houten-jaloezieen

2.         Complimenteer de sfeer in de woonkamer

aambekleding kan de sfeer in een woonkamer maken of breken. Daarom is het belangrijk dat je veel aandacht besteedt aan het uitzoeken van de juiste gordijnen. Vraag eventueel om raamdecoratie advies bij Veneta.com. Zij kunnen je precies vertellen welke raamdecoratiesoorten op dit moment hot zijn en wat de voor- en nadelen zijn. Daarnaast kunnen zij op basis van jouw wensen en eisen een advies op maat geven. Hierdoor wordt de keuze direct een stuk gemakkelijker.

Hou in je achterhoofd dat de woonkamer altijd dé showroom van het huis is. De raambekleding moet dan ook naadloos op het wooninterieur aansluiten. Zo complimenteer je de al bestaande sfeer in de woonkamer.

3.         Kidsproof raambekleding

Zeker met kleine kinderen is het belangrijk om goed over je keuze voor raambekleding na te denken. Natuurlijk kunnen zware gordijnen prachtig staan in iedere ruimte, maar is dit ook wel zo handig en hygiënisch met kleine kinderen? Je weet als vader immers maar al te goed dat die kleine handjes overal aankomen, ook als ze net met hun handen in de pasta hebben gedoken. Daarom is het noodzakelijk dat je kiest voor raamdecoratie die eenvoudig schoon te maken is. Denk bijvoorbeeld aan lamellen of aluminium jaloezieën. Dankzij kidsproof raambekleding ga je veel rustiger om met knoeipartijtjes!aluminium lamellen zwart