veilig internetten VPN
Internetmannenzakelijk

Veilig internetten met een VPN verbinding!

1.61Kviews

Wat zouden we doen zonder het internet? Dagelijks maken we meerdere malen gebruik van het wijde web. Of we nu een vakantie willen boeken, een zoekopdracht invullen in Google, boodschappen bestellen of gewoon onze social media checken, internet speelt een belangrijke rol in ons dagelijkse leven. Daarom schrokken veel mensen toen de vernieuwde cookiewet negatief in het nieuws kwam. Ook de aanpassingen in de sleepwet van de overheid schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Plotseling maken we ons enorm zorgen: is veilig internetten nog wel mogelijk? Houdt de overheid alles met argusogen in de gaten en wordt gevoelige informatie uitgewisseld door commerciële overwegingen van jouw internetprovider? Deze vragen maken het niet echt aantrekkelijk om nog gebruik te maken van online diensten. Gelukkig biedt goedkope VPN de oplossing!

Wat is VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Je kan dit beschouwen als een kleine veilige omgeving binnen een zeer groot netwerk. Wanneer je verbinding legt met VPN, kan je er vanuit gaan dat alle data optimaal beschermd wordt. Of je nu kiest voor goedkope VPN of een zeer duur pakket, de achterliggende gedachte blijft hetzelfde: veilig internetverkeer mogelijk maken voor de consument.

Voorheen werd VPN vooral gebruikt door belangrijke openbare instellingen, scholen en grote bedrijven. Door de hedendaagse ontwikkelingen in de online wereld is de vraag naar particuliere VPN echter explosief toegenomen.

Voordelen van VPN

De populariteit voor VPN stijgt naar grote hoogtes. Dat is uiteraard niet zonder reden. VPN kent talloze voordelen, zowel op zakelijk als particulier gebied. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor jou op een rijtje:

  • Veilig gebruik maken van openbare wifi netwerken. Eventjes onderweg een tussenstop maken bij een plaatselijk koffietentje en vervolgens je (zakelijke) mail checken. Het gebeurt vaker dan je denkt. We snappen de verleiding, maar wist je ook dat publieke wifi netwerken een broedplaats voor kwaadwillige hackers zijn. Zij maken gebruik van publieke wifi netwerken om gevoelige informatie van bedrijven en particulieren te onderscheppen. Met een VPN verbinding versleutel je al jouw data en maken hackers geen kans.
  • VPN providers bewaren geen klantenlogboeken uit commerciële overwegingen, dit in tegenstelling tot andere internetproviders. Zij zullen de informatie enkel delen als dit door de wet verplicht wordt. Hierdoor kan je er vanuit gaan dat je over veel meer privacy beschikt.
  • VPN hoeft helemaal niet duur te zijn. Veel mensen zijn nog steeds in de veronderstelling dat je direct heel veel geld neer moet leggen, maar dit is echt niet het geval. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Er bestaan zelfs gratis VPN diensten, al kunnen we de betrouwbaarheid van de aanbieder dan in twijfel trekken, maar ook goedkope of duurdere aanbieders. Vergelijk daarom goed de aangeboden services en vergelijk de prijzen om zoveel mogelijk waar voor je geld te krijgen!
  • Omzeil censuur in bepaalde landen. Wanneer je vaak voor zaken naar het buitenland afreist, zal je vast wel een keer te maken hebben gehad met een zogenaamd ‘censuur’. Hierbij is het niet mogelijk om van bepaalde diensten gebruik te maken als je over een Nederlands IP-adres beschikt. Dankzij Nederlandse VPN kunnen zij jouw locatie niet meer achterhalen en kan je van iedere dienst gebruik maken. Ideaal als je regelmatig in het buitenland zit!