Dit zijn je verplichtingen als eigenrisicodrager voor de Ziektewet
zakelijk

Dit zijn je verplichtingen als eigenrisicodrager voor de Ziektewet

490views

Ben je eigenrisicodrager voor de Ziektewet en gaat er een medewerker ziek uit dienst? Dan ben je als werkgever tot uiterlijk 104 weken verantwoordelijk voor de re-integratie van je ex-medewerker. Daarnaast betaal jij de ziektewetuitkering. In die periode van 104 weken zijn er veel wetten en regels waar je je als eigenrisicodrager voor de Ziektewet aan dient te houden. Deze worden pas achteraf door het UWV getoetst. Om hoge extra kosten te voorkomen, zijn het op de juiste manier vastleggen van een dossier en goede begeleiding cruciaal. Heb jij daar de juiste mensen voor in dienst of kun je dit zelf? In de praktijk blijkt dat dit vaak niet zo is. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen. De experts van Xs2more kunnen je vertellen wat je verplichtingen zijn en kunnen je laten zien hoe je die zelf kunt uitvoeren.

Het uitvoeren van de Ziektewet voor de eigenrisicodrager

Zoals de naam Xs2more al zegt, bieden de experts meer. Meer op het gebied van re-integratie eerste spoor en re-integratie tweede spoor bij arbeidsongeschiktheid en het voeren van bezwaar en beroep bij arbeidsongeschiktheid. Daarnaast staan ze je bij bij het uitvoeren van de Ziektewet voor de eigenrisicodrager. Iets waarbij jij als werkgever vanzelfsprekend graag adequaat en snel wilt worden geholpen. Waar jij dat wilt, nemen de experts de begeleiding en de beoordeling over. Maatwerk voor jou en je (ex)-medewerker. Uiteraard met aandacht voor jouw belang om de kosten voor je bedrijf beheersbaar te maken én te houden.

De juiste begeleiding bij re-integratie

Instroom in de Ziektewet is niet altijd is te voorkomen en daarom is het zaak om de kosten van die instroom beheersbaar te maken. Zodra er vanuit jouw bedrijf een arbeidsongeschikte medewerker in de Ziektewet terechtkomt, is het ontzettend belangrijk dat de medewerker de juiste begeleiding krijgt bij de re-integratie. Het is die begeleiding die de schadelastbeheersing oplevert. Daarbij is het essentieel dat de gegevens worden vastgelegd in een dossier dat op de juiste manier is opgebouwd. De re-integratie-inspanningen en beoordelingen horen begrijpelijk, logisch en inzichtelijk te zijn. Met de begeleiding van een expert van Xs2more – zoals een re-integratie coach – ben je als werkgever gegarandeerd van een minimale schadelast. Bij een goede kans op ander werk krijgt de (ex)-medewerker de beste kans op een snel herstel van de gezondheid. Dat is als werkgever natuurlijk je beste kans op vermindering van de schadelast.

Waarbij kan Xs2more nog meer van betekenis zijn?

Ben je eigenrisicodrager voor de Ziektewet en heb je hulp nodig bij de andere zaken waar je mee in aanraking komt? Vanzelfsprekend kunnen de experts van Xs2more die ook voor je regelen. Je kunt hierbij denken aan het begeleiden van ex-medewerkers, het implementeren van het eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet, de hoogte en de duur van de Ziektewetuitkering, het bepalen van het recht en het voorbereiden van een verzoek om een UWV-beslissing over de Ziektewetuitkering. Ook is Xs2more je graag van dienst bij het toezien op de verplichtingen van de werknemer met een Ziektewetuitkering en het aanvragen van een beoordeling van de maatregel Ziektewetuitkering.