Door wie kun je een trekhaak laten monteren?
Autocar tech

Door wie kun je een trekhaak laten monteren?

502views

Het is lente! De zomervakantie staat voor de deur en veel mensen zijn al druk bezig met het plannen van een reis. Misschien overweeg je wel om met de auto op vakantie te gaan en wil je graag je fiets of caravan meenemen. Een trekhaak is dan onmisbaar, maar hoe kom je daar eigenlijk aan? Kun je zelf een trekhaak monteren of is het verstandiger om dit bij een garage te laten doen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het verkrijgen én monteren van een trekhaak.

 

Wie kan je trekhaak monteren?

Als je van plan bent om een trekhaak aan je auto te monteren, moet je er rekening mee houden dat hier bepaalde voorschriften aan vastzitten. Het is niet zomaar een klusje dat je als hobbyist even snel uitvoert. Het monteren van een trekhaak vereist deskundige kennis van auto-onderhoud. Als je hier niet veel van afweet, is het verstandig om de klus over te laten aan een professionele monteur. Bij Mannenaanrader raden wij de garages van Carteam aan. De vakkundige monteurs van deze autobedrijven plaatsen je trekhaak snel en tegen een aantrekkelijke prijs. Bovendien geven ze deskundig advies als je nog niet precies weet welk type trekhaak bij je auto past.

 

Wordt een trekhaak APK-gekeurd?

Overweeg je om je trekhaak toch zelf te monteren? Zorg er dan voor dat je de montagehandleiding – die als het goed is bij je trekhaak wordt geleverd – zorgvuldig doorneemt. Elke trekhaak heeft zijn eigen specifieke montagevoorschriften en -procedures. Het is van groot belang dat je deze instructies nauwgezet opvolgt, want tijdens de volgende APK-keuring wordt je trekhaak gecontroleerd.

 

Hoe weet je zeker dat je trekhaak goed vastzit?

Wil je er zeker van zijn dat je trekhaak veilig en stevig is gemonteerd? Maak dan een afspraak bij een Carteam-garage. De ervaren monteurs van Carteam plaatsen je trekhaak in een handomdraai of inspecteren tijdens een grote beurt grondig of die goed vastzit. Mochten ze een probleem vinden, dan nemen ze contact met je op voordat ze met hun bevinding aan de slag gaan. Bij Carteam weet je dan ook altijd waar je aan toe bent. Wacht dus niet langer en maak snel een afspraak bij je dichtstbijzijnde Carteam-garage.