Krijg meer kleur in uw leven met dagbesteding
Gezondheid

Krijg meer kleur in uw leven met dagbesteding

540views

Wilt u op een gezellige en prettige manier uw dag invullen? En vindt u het fijn om onder de mensen te zijn? Met dagbesteding op elf locaties in West-Friesland, in de Kop van Noord-Holland en op Texel biedt Omring een zinvolle daginvulling. U kunt creatief bezig zijn, bent er echt even uit en het geeft afleiding. Er is op de dagbesteding van alles mogelijk en niets is verplicht. In veel gevallen kan dagbesteding ook uw eventuele mantelzorger helpen, zodat die dan even zijn of haar eigen gang kan gaan. Verder geven de activiteitenbegeleiders van Omring advies en coaching op het gebied van invulling van uw dag.

Welke activiteiten biedt Omring aan op de dagbesteding?

Op een Omringlocatie bij u in de buurt is het mogelijk om een of meerdere dagdelen per week naar de dagbesteding te gaan. Op de verschillende locaties wordt een gevarieerd aanbod aan activiteiten en evenementen aangeboden. Een grote groep activiteitenbegeleiders en vrijwilligers probeert de activiteiten altijd zoveel mogelijk te laten aansluiten op wat u wilt en kunt. Een greep uit het aanbod van Omring: muziekmiddagen, spelletjesmiddagen, optredens van muzikanten en muziekgroepen, leuke uitstapjes, creatieve workshops en beweegactiviteiten. Er zijn dus veel manieren om kleur aan de dag te geven. Ook wordt samenwerking en aansluiting gezocht met de buurt, zoals de kermis, een burendag en een muziek- of toneelvereniging. Op aanvraag kunt u worden opgehaald en thuisgebracht als u niet op eigen gelegenheid kunt komen. De Omringlocatie in kwestie helpt u daar graag bij.

Vertrouwen, saamhorigheid en gezelligheid

Een wandeling maken, rustig puzzelen of een potje biljarten? Het is allemaal mogelijk bij de dagbesteding van Omring. Jan van der Wal (75) is elke donderdag en vrijdag te vinden bij de dagbesteding van Omringlocatie Buitenveld. Prettig voor hem én voor zijn vrouw. ‘Niets moet en alles kan. Ik heb het Organo Psycho Syndroom (OPS). Een syndroom dat ook wel de schildersziekte wordt genoemd. Ik heb vroeger als huisschilder en later als scheepsschilder gewerkt. Door de oplosmiddelen in de verf is mijn geheugen aangetast. Als ik een bekende tegenkom, weet ik bijvoorbeeld vaak iemands naam niet. Hoewel het Organo Psycho Syndroom uiteindelijk uitmondt in dementie, blijf ik positief. Ik kan er toch niets aan veranderen.’ Jan maakt van elke dag het beste. ‘Ik doe graag dingen waar ik voldoening uit haal, zoals de dagbesteding bij Omring. Ook mijn vrouw vindt het fijn als ik hier ben. Op de dagen waarop ik naar de dagbesteding ga, kan zij ook haar eigen gang gaan omdat ze tijd voor zichzelf heeft.’

Bij dagbesteding draait het om saamhorigheid, vertrouwen en gezelligheid. Daar is Jan het roerend mee eens. ‘Zodra ik hier binnenkom, is net alsof ik een warme jas aantrek. Ik kan goed opschieten met de dagbestedingscoaches en de andere bezoekers. Als ik ergens mee zit, kan ik bovendien altijd mijn verhaal bij ze kwijt.’

Hoe regelt u dagbesteding?

Als u een WMO-toewijzing of een indicatie heeft, kunt u vaak al binnen twee weken kennismaken met de groep. Bent u mantelzorger en wilt u weten hoe dagbesteding u kan ontlasten? Dan kunt u ook eerst overleggen met de wijkverpleegkundige van het thuiszorgteam in uw buurt. Niet voor alle activiteiten is een indicatie nodig en er is geen wachtlijst voor dagbesteding. Voor meer informatie over dagbesteding kunt u op de website van Omring contact opnemen met de zorgconsulent op telefoonnummer: 088 – 206 82 06 of het online formulier invullen. Omring kan u ook helpen als u hulp nodig heeft bij het aanvragen van een indicatie. Komt u binnenkort een keer kennismaken op een van de dagbestedingslocaties van Omring?

Naast vragen over dagbesteding staan de zorgconsulenten van Omring voor u klaar bij vragen over bijvoorbeeld: zelfstandig wonen met zorg, wonen met zorg, fysiotherapie, ergotherapie of personenalarmering. Omring regelt het met én voor u en staat voor de beste zorg dichtbij.