Op wintersport met je eigen auto Deze dingen mag je niet vergeten
AutoVakantie

Op wintersport met je eigen auto? Deze dingen mag je niet vergeten

827views

De eerste maanden van het jaar is voor velen van ons dé periode om op wintersportvakantie te gaan. Heerlijk skiën of snowboarden op een prachtige winterse bestemming, dat klinkt voor veel Nederlanders als muziek in de oren. Een veelgekozen manier om naar je bestemming te reizen, is met de eigen auto. Veel populaire bestemmingen in bijvoorbeeld Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk of Frankrijk zijn vanuit Nederland goed te bereiken met de auto. Wij zetten een aantal dingen op een rij die je eigenlijk niet mag vergeten als je met de auto naar je bestemming rijdt. Heb jij aan deze dingen gedacht voor je komende vakantie?

Zorg dat je auto in orde is

Het laatste wat je wil meemaken, is autopech onderweg naar je bestemming. Het rijden met de auto onder winterse omstandigheden is wat anders dan in reguliere omstandigheden. Winterse neerslag op de weg, steile wegen en mogelijk slecht zicht, het zorgt ervoor dat autorijden meer van je vraagt. Niet alleen van jou, maar ook van je auto. Het is dan ook geen overbodige luxe om je auto voorafgaand aan de reis door een garage te laten controleren. Daarmee maak je de kans op autopech onderweg een stuk kleiner. Daarnaast is het aan te raden om een pechhulpservice in Europa af te sluiten, voor het geval dat je toch met autopech te maken krijgt.

Neem niet te veel mee

Wij Nederlanders houden er vaak van om erg veel spullen mee op vakantie te nemen. Toch is dat voor een wintersportvakantie lang niet altijd nodig. Zorg dat je alleen de spullen meeneemt die je echt nodig hebt, daarmee voorkom je dat de auto te volgeladen wordt. Daarnaast is het in het kader van veiligheid aan te raden om een dakkoffer te gebruiken. Hierin neem je alle bagage mee en blijft de bagageruimte achterin de auto redelijk leeg. De belangrijkste spullen om mee te nemen zijn goede kleding voor tijdens het wintersporten, eventueel zelf ski’s of een snowboard meenemen en andere spullen die je in het buitenland nodig hebt.

Zorg voor de juiste verzekering

Het zal niet vaak gebeuren, maar ook in het buitenland is de kans op een ongeluk aanwezig. Zeker wanneer je op een plek aan het rijden bent die je niet kent en die anders is dan thuis. Om niet voor onaangename verrassingen te komen staan, adviseren we je om goed te kijken naar je autoverzekering. Let dan goed op de dekking die je hebt, om te controleren of je alleen verzekerd bent voor schade aan je eigen voertuig of ook eventueel aan andere voertuigen. Daarnaast is buitenlanddekking voor een wintersportvakantie erg belangrijk. Bij bepaalde verzekeringen is het mogelijk om tijdelijk, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, buitenlanddekking aan te zetten. Om te weten wat er voor jou mogelijk, kun je contact opnemen met je verzekeraar.

 

Met deze punten kun je onbezorgd beginnen aan de trip met de auto naar jouw wintersportbestemming. Een goede reis gewenst en veel plezier in de sneeuw!