Vouwgordijnen- praktisch en stijlvol
mannenwonen

Vouwgordijnen: praktisch en stijlvol

1.42Kviews

Raambekleding kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Meestal is dit enkel nodig als je de woning een make-over geeft, de huidige raambekleding nu écht aan vervanging toe is of als je gaat verhuizen. Wanneer je nieuwe raambekleding wilt kopen, kom je direct voor een groot dilemma te staan. Voor welke raambekleding kies je? Het aanbod is tegenwoordig zó enorm groot, dat het moeilijk is om nog een juiste keuze te maken. Weet je het echt niet meer? Laat je dan inspireren door vouwgordijnen. Er is geen enkele raamdecoratie die zo makkelijk en praktisch in gebruik is als het vouwgordijn. Daarnaast beschikken ze over een stijlvolle en karakteristieke uitstraling. Ben jij benieuwd naar de voordelen van vouwgordijnen? Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Lagere energierekening

Klaag je ieder jaar weer over de hoogte van je energierekening? Lijkt het continu alsof je alleen maar moet bijbetalen? Neem dan niet alleen je energieverbruik onder de loep, maar breng ook het milieulabel van jouw woning in kaart. Als een woning slecht geïsoleerd is, kan dit ervoor zorgen dat veel warmte verloren gaat. Hierdoor ben je sneller geneigd om de thermostaat hoger te draaien en ontstaat er een vicieuze cirkel. Dit is te voorkomen door het huis beter te isoleren, maar dat kan best wel in de papieren lopen. Een goedkoper alternatief is het aanschaffen van nieuwe vouwgordijnen.

Vouwgordijnen beschikken van nature over een zeer hoge isolerende waarde. Hierdoor kan er minder warmte uit huis ontsnappen, waardoor het huis op een aangename temperatuur blijft. Niet alleen tijdens de wintermaanden, maar ook tijdens de warmste zomerdagen. Als je de gordijnen in de ochtend gesloten houdt, kan de warmte niet binnenshuis komen. Hierdoor blijft het lekker koel. Let op: doe de gordijnen niet dicht als de zon al op zijn warmst is, hierdoor kan het huis juist de warmte opnemen en binnenhouden.isolatie vouwgordijnen

Goede akoestiek

Heb je ooit wel eens een huis bezocht zonder gordijnen? Dan is het je vast opgevallen hoe hol en leeg dat klinkt. Niet fijn als je de televisie op vol volume zet om je favoriete game te volgen of als je dansend door de kamer gaat op je favoriete muziek. Daarom is een goede akoestiek van groot belang. Dat doe je door de aanschaf van vouwgordijnen.

Praktisch

Schoonmaken is waarschijnlijk niet je grootste hobby. Zeker niet als het om raamdecoratie gaat. Het kiezen van de juiste raamdecoratie is al enorm lastig, maar als je je ook nog eens met het onderhoud bezighoudt, lijkt het een bijna onmogelijke taak te zijn. Zeker als je gevoelig voor stof bent, is het verstandig om voor onderhoudsarme en praktische gordijnen te kiezen. Veel gordijnen beschikken echter niet over deze kwaliteiten. Denk maar eens aan rolgordijnen, deze zijn met geen mogelijkheid te wassen. Gelukkig is dat met vouwgordijnen niet het geval. Deze gordijnen zijn zeer praktisch en relatief onderhoudsvrij. Is het gordijn onverhoopt toch vies geworden? Dan kan je deze gemakkelijk op een lage temperatuur in de wasmachine stoppen. Handig, nietwaar?