afvallen met fietsen man
Afvallenmannensport

Zo val je af door actief te fietsen

1.94Kviews

Veel mensen willen graag een paar kilo kwijt, maar heb je dan ook enig idee hoe je dat voor elkaar krijgt? Misschien heb je al op je voeding gelet en ben je al wat afgevallen maar nog niet helemaal tevreden. De oplossing ligt voor je, want je kunt afvallen door te fietsen. Je verbrandt dan namelijk veel calorieën. Het is wel van belang dat je over een goede fiets beschikt en daar leggen wij je graag alles over uit. Maar ook over de invloed van fietsen en afvallen kom je hier meer te weten.

Een goede fiets

Als je gaat fietsen, dan is dat vaak omdat je graag buiten bent, of wilt sporten, conditie op wilt bouwen of af wilt vallen. Daarvoor heb jij een goede fiets nodig en zeker als je er vaak op uit gaat. Daarom kun jij de Shimano fietsonderdelen ook niet missen. Het gaat er om dat je alles goed controleert voordat je op pad gaat. Je wil namelijk niet onderweg komen te staan met een lekke band of met andere problemen. Fietsen wil je graag zorgeloos zodat je echt meters kunt maken. Daarom is een fiets van goede kwaliteit van belang en let er ook goed op dat de fiets echt bij je past. Er zijn verschillende maten en modellen en deze kun jij dan ook bekijken en dan kiezen wat je nodig hebt.                        shimano fiets

Fietsen en afvallen

Je kunt echt afvallen door te fietsen en daarvoor zijn er nog een paar tips:

  • Fietsen in een hoger tempo zorgt ervoor dat je af gaat vallen. Het beste kan dan de keuze worden gemaakt om met intervallen te werken. Dus langere perioden wissel je dan af met kortere perioden rustig fietsen. Zo laat je je lichaam ook weer tot rust komen en het kan herstellen en dan ben je weer klaar voor de volgende interval.
  • Fietsen is weinig belastend voor je lichaam. Hierdoor kun je het ook langer volhouden en je zal niet zoveel spierpijn krijgen. Wellicht in het begin maar ook dat bouw je op en dan heb je dat na een tijdje niet meer.
  • Je kunt overal fietsen en wanneer je maar wilt. Dit is uitnodigend en waar je ook heen gaat, de fiets kan ook mee achter op de auto en dan kun je lekker er op uit wanneer je maar wilt.
  • Fietsen kan alleen maar ook samen met anderen. Als je zin hebt om alleen te gaan dan ga je en wanneer anderen je meevragen dan is dat ook prettig. Het kan gezelliger zijn maar soms wil je misschien alleen en beide kan!
  • Je kunt routes volgen en zo nog meer de natuur in gaan. Zo wordt het niet saai en eentonig. Je kunt namelijk alle kanten op en je hoeft niet bang te zijn dat je zal verdwalen. Er bestaan erg veel routes die je kunt volgen en anders via een app op je telefoon.