Waar heb je het over tijdens het daten?
Algemeenmannenvrouwen

Waar heb je het over tijdens het daten?

1.12Kviews

Je zult de eerste man niet zijn die in de voetbalkantine, de stamkroeg of tijdens een bedrijfsuitje het hoogste woord heeft, maar helemaal dichtslaat in een één-op-één-gesprek met een dame. Het andere uiterste: mannen die juist volledig leeglopen alsof hun tafelgenote een professioneel luisterend oor is, dat daar per uur voor betaald wordt. Hoe hou je het luchtig en interessant tegelijk?

Bezittingen en status maken doorgaans weinig indruk

De wetten van de apenrots bestaan niet aan de tafel van de eerste date. Het opnoemen van je bezittingen zegt niet zo veel, hooguit dat je materialistisch aangelegd bent. Is niks mis mee, maar er valt veel meer te vertellen over jou als persoon. Het gevaar bestaat bovendien dat je te veel opschept, en dan bedoelen we niet van de frietjes die bij de biefstuk geserveerd worden. Met een beetje pech hebben zowel je tweede bacootje als haar verschijning je bovenkamer op hol doen slaan, overdrijf je met het benoemen van je snelle sportwagen en moet je een lening aanvragen om je verhitte verhalen voor de vervolgdate waar te kunnen maken.

Werk: alleen als je echt enthousiast bent

Net als in de vorige alinea geldt dat financiële voordelen er totaal niet toe doen. Salaris dus ook niet. Als je echter met passie kunt vertellen over je werk – het opzetten van marketingcampagnes, het verzamelen van artikelen in een magazijn als orderpicker of het verkopen van huizen – doe dat dan vooral. Zie je je werk als noodzakelijk kwaad en wil je eigenlijk al jaren iets anders doen, wees daar dan eerlijk over en zoek een leuker onderwerp.

Persoonlijke ontwikkeling

Hoe heb je je ontwikkeld? Dat is wel een interessant onderwerp om het over te hebben, al schrikt het af als je er een monoloog van maakt, tijdens welke je alle ins en outs over je jeugd, karakter en gevoelsleven prijsgeeft, en alle pieken en dalen die je meegemaakt hebt. Dat is betere gespreksstof voor tijdens de tweede date. Je ziet het bij het populaire en in dit geval ook leerzame BNNVARA-programma First Dates vaak misgaan op het moment dat iemand zijn dwangneuroses, pleinvrees en moedercomplex erbij haalt.