3 goede tips voor leuke activiteiten tijdens een avondje bierdrinken met je vrienden
Algemeenmannen

3 goede tips voor leuke activiteiten tijdens een avondje bierdrinken met je vrienden

1.3Kviews

Ga je binnenkort een avondje bierdrinken met je vrienden? Een typisch mannenavondje dus… Weet dan dat je het niet alleen bij bierdrinken hoeft te houden, maar dat je dit ook kunt combineren met een leuke activiteit, om zo jullie avond nog geslaagder te maken.

Een kaartspelletje spelen

Een bekende activiteit voor een gezellig avondje met vrienden is natuurlijk kaarten. Maar welk soort kaartspelletje ga je spelen? Er zijn er namelijk velen. Pesten en klaverjassen zijn twee van de meest bekende. Kies je voor pesten, let er dan wel op dat je de regels van tevoren goed bespreekt, want dit kaartspel kan op vele manieren gespeeld worden, en de regels verschillen vaak per regio, gebied of land. Mooi aan dit spel is dat je meerdere setjes van 52 kaarten kunt gebruiken, wat erg handig is als je het spel met vele vrienden speelt. Toch liever klaverjassen? Ook dat kan, hoewel je dat standaard met 4 personen speelt, en dit dus vooral geschikt lijkt voor als je met zijn vieren bent. Hoewel…, er bestaan ook varianten van dit spel waarbij je het met 2, 3 of 5 personen kunt spelen. Maar hoe dan ook, welk kaartspelletje je ook uitkiest voor een avondje bierdrinken (of wijndrinken) met je vrienden, kaartspelletjes zijn altijd geslaagd en staan garant voor vele uren lachen, plezier een verbinding!

Kaartje blazen

Dit kun je doen met dezelfde set kaarten. Kaartje blazen is een bekende activiteit voor tijdens feestjes, vooral onder jongvolwassenen. De bedoeling van dit spel is dat er een stapeltje kaarten op een fles of glas wordt gelegd. Men moet dan een voor een kaarten van de fles of van het glas afblazen. Lukt je dit niet, dan moet je (bier)drinken, en lukt je dit wel dan hoeft dit niet. Totdat alle kaarten van de fles of van het glas af zijn, ook dan moet je (bier)drinken. Uiteraard gaat dit meer om het spelletje en de lol die je eraan hebt, dan om het drinken zelf. Dit spelletje staat garant voor flink gelach, want een of meerdere mensen gaan zeker de fout in met blazen: ze blazen of geen kaarten van de stapel, of ze blazen juist de resterende stapel er volledig af…

Een sportwedstrijd kijken

Heb je geen zin in spelletje? Of zijn je vrienden daar de persoon niet voor? Dan scoor je altijd goed met het opzetten en kijken van een sportwedstrijd, in het bijzonder met een voetbalwedstrijd. Wil je tegelijkertijd een wedje leggen op wie er gaat winnen tijdens de wedstrijd, dan is dat vaak ook mogelijk als het om een belangrijke sportwedstrijd op Europees of landelijk niveau gaat. Uiteraard is het in dat geval niet verkeerd om eerst wat uitleg over sportweddenschappen te lezen, en hoe je het beste kunnen wedden, en hoe je je geld inzet op dergelijke wedstijden.