Zo verras jij je baas in 2021!
mannenzakelijk

Zo verras jij je baas in 2021!

1.22Kviews

Sommige mensen hebben helemaal niets met hun baas. Maar anderen hebben hier juist een super goede band mee. Dan zijn er ook weer mensen die er simpelweg alles aan doen om in een goed blaadje te komen. Hoe het ook zit, het kan echt geen kwaad om jouw baas ook eens te verrassen met een kleinigheidje in 2021. Bijvoorbeeld omdat je het enorm waardeert hoe hij zich heeft ingezet voor het personeel tijdens de huidige crisis, omdat hij jarig is of omdat er een bijzondere jubileum op het programma staat. Kortom: genoeg redenen om je baas eens flink te verrassen. Maar hoe pak je dat aan? In dit artikel geven we een aantal leuke tips!

Duurzaam kerstpakket samenstellen

Toegegeven, de kerst is nog ver weg. Maar dat weerhoudt ons er niet van om hier alvast over na te denken. De kerst is immers bij uitstek geschikt voor het verrassen van iemand die je dierbaar is of een bedankje wilt geven. Daarom kan het in 2021 ook geen kwaad om de rollen eens om te draaien. In plaats dat jij een kerstpakket ontvangt, geef je je baas er één. En natuurlijk niet zomaar een kerstpakket, maar eentje waar echt over na is gedacht.

Zo zijn duurzame kerstpakketten tegenwoordig helemaal in. Deze worden gevuld met duurzame producten, waardoor je je steentje bij kunt dragen aan het milieu. Perfect voor jouw baas die de afgelopen jaren steeds meer bezig is geweest met de vergroening van het bedrijf. Bovendien kun je een dergelijk kerstpakket ook nog eens geheel naar wens samenstellen, zodat je zeker weet dat deze in de smaak valt.

Extra dag helpen

Merk je dat je baas het even enorm druk heeft? Mede door de crisis? En daardoor zichzelf voorbij loopt? Laat hem of haar dan niet telkens vragen of iemand alsjeblieft kan helpen, maar stel dit zelf voor. Een extra dag helpen stelt voor jou waarschijnlijk weinig voor, maar kan voor je baas net het verschil maken. Bovendien kost het je verder, behalve vrije tijd natuurlijk, niets. En het is zeker een verrassing voor je baas als iemand dit zelf een keer aan lijkt te bieden.

Kaart met de verjaardag

Is je baas binnenkort jarig? Laat dit dan niet zomaar voorbij gaan en geef een kaart namens al het personeel. Zorg ervoor dat jullie in de weken voorafgaand aan de verjaardag al wat budget vrijmaken om een kaart en eventueel een kleinigheidje te kopen en laat iedereen een persoonlijke boodschap schrijven. Hierdoor wordt hij of zij echt even in het zonnetje gezet en wordt tevens niemand buitengesloten.

Komen jullie eigenlijk vrijwel niet meer samen op de werkvloer door de coronacrisis? Maak dan gebruik van digitale contacten om de andere personeelsleden te verwittigen en samen met een verrassingsstrategie te komen. Denk bijvoorbeeld aan videobellen met al het personeel. Verras je baas plotseling met een groot videogesprek of neem gezamenlijk een video op door allemaal losse stukjes te sturen en deze aan elkaar te monteren. Dat is pas een leuke boodschap om op je verjaardag te krijgen én ook nog eens geheel coronaproof!