Voordelen van een camper huren
AlgemeenVakantie

Voordelen van een camper huren

2.15Kviews

Als man droom je misschien van een eigen camper. Niet onrealistisch, al zijn het dure dingen. Maar tenzij je er maanden of jaren achtereen mee op pad kunt, is huren een veel betere optie. Zolang je in Nederland vastzit aan huis en baan, waarom zou je dan je spaargeld in een camper stoppen als ze over de hele wereld op je staan te wachten? Voor een bescheiden bedrag geniet je van alle voordelen van een camper.

Camper kopen?

Natuurlijk zou het het mooiste zijn om je eigen camper aan te schaffen. Een gloednieuwe, of een oude die je al hobbyend opknapt en opnieuw inricht. Maar zolang deze droom niet makkelijk te realiseren is, moet je je er ook niet op blindstaren. Besef in plaats daarvan dat aan het financieren van zo’n camper meestal hard werken ten grondslag ligt. Misschien moet je bezuinigen op andere dingen. Supermarktfolders, energie, verzekeringen, internet en sim only vergelijken, je andere ‘normale’ auto wegdoen en beknibbelen op andere uitstapjes.

Huren, ideaal en prettig geregeld

Een roadtrip. Heerlijk door Europa tuffen en ’s avonds slapen in je eigen rijdende huisje. Oef, wat verlangen we ernaar. Maar fantaseren is niet verboden. Om een voorschot te nemen op je reislust: via websites als Gobooney of Camptoo is het mogelijk een camper bij een particulier te huren. Precies, bij de mensen die óók niet het hele jaar de gelegenheid hebben om van hun mobiele vakantiehuisje te genieten. Onderhoud, verzekering en wegenbelasting zijn voor hun rekening terwijl jij louter de huurprijs betaalt. Je tikt op die websites een plaats en periode in en voor je neus duiken allerlei campertjes op. Je boekt heel simpel en hebt er verder geen administratieve rompslomp aan. Prettig geregeld!

Of liever Friesland verkennen vanaf een motorjacht?

Wie af en toe intikt wat er mogelijk is, komt tot vele ontdekkingen. Want niet met alleen campers kun je vakantie vieren, ook boten worden verhuurd! We maken geen reclame, maar de termen ‘botenverhuur’ en ‘Sneek’ helpen je verder. Voor een schappelijke prijs heb je, zeker met een stuk of drie vrienden samen, een weekend, midweek, week of langer de beschikking over je eigen motorjacht met keuken, slaapkamers en badkamer. Een vaarbewijs is niet nodig, omdat deze varende vakantiehuizen niet langer zijn dan 14 meter. Je krijgt een korte instructievaart en mag daarna de provincie in. Friesland is de ultieme provincie voor watersport. Wie weet komende zomer!