Roadtrip
mannenVakantie

Roadtrip door Europa: waar moet je op letten?

4.56Kviews

Even snel het vliegtuig instappen en binnen een paar uur bij de andere kant van Europa aankomen. Een vliegreis heeft zeker zo zijn voordelen, maar toch gaat de voorkeur van veel mannen uit naar een roadtrip. Of dit nu een autorit naar Berlijn is of naar de steile bergpassen van Scandinavië, het gevoel blijft hetzelfde. Heerlijk zelf bepalen waar je naar toe gaat. Misschien zelfs zonder enige voorkennis in de auto stappen en gewoon gaan rijden. De mentaliteit ‘we zien wel waar we uitkomen’ kan zo ontzettend bevrijdend voelen. Toch moet er natuurlijk wel wat geregeld worden voordat je vertrekt. Zo is een goede autoverzekering afsluiten geen overbodige luxe. Zo weet je zeker dat je ook van de juiste verzekering geniet in het buitenland. Daarnaast zijn er nog enkele dingen waar je je op moet voorbereiden. Wil jij binnenkort een roadtrip door Europa maken? Hier moet je op letten!

Reis plannen

Natuurlijk kan je ook zomaar de auto instappen en kijken waar je terecht komt, maar de meeste mensen geven toch de voorkeur aan enige voorbereiding. Zij willen graag weten waar de reis naar toe gaat. Ook uit praktisch oogpunt. Hoe weet je anders welke kleding en spullen je mee moet nemen? Bovendien is het natuurlijk ook fijn als je gewoon een route kunt uitstippelen. Online vind je enorm veel inspiratie over verschillende roadtrips. Er zijn ook speciale forums waar ze tips en inspiratie uitwisselen. Maak hier dankbaar gebruik van om zo de mooiste locaties te bezoeken!

Stippel daarom eerst de reis uit en bekijk welke plekken je graag zou willen bezoeken. Doe tevens onderzoek naar de bezienswaardigheden in de buurt van je vakantielocatie. Zo weet je al een beetje wat je allemaal kunt gaan doen.

Bekijk ook of er voldoende parkeergelegenheid is voor jouw auto. Zo weet je of je deze veilig kunt parkeren bij de plaats van bestemming.

reis plannen

Bereid je auto goed voor

Je auto is het belangrijkste vervoersmiddel tijdens deze reis. Daarom is het belangrijk om deze goed voor te bereiden. Breng de auto daarom nog even naar de garage voordat je aan je reis begint. Dan kunnen de specialisten hem nog even goed onderzoeken, zodat je bijna met zekerheid kan zeggen dat met ‘pech staan’ niet zal gebeuren.

Denk ook aan je autoverzekering. Bij de meeste verzekeringen ben je in heel Europa verzekerd, maar dat is niet altijd het geval. Bovendien zijn er ook landen waar een Nederlandse autoverzekering niet geldig is. Autoverzekering berekenen, polissen lezen en research doen, dat zijn de belangrijkste voorbereidingen die je kunt treffen voordat je de roadtrip gaat maken.

Sla voldoende water en eten in

Reizen met de auto heeft veel voordelen. Ook dat je net zoveel spullen mee kunt nemen als jij nodig acht. Denk hierbij ook aan voldoende water en eten. Je weet immers nooit of je in files terecht komt of onverhoopt toch met pech langs de weg komt te staan. Dan is het fijn om over wat etenswaren en drinken te beschikken. Bovendien zijn snacks natuurlijk nooit weg tijdens een lange autorit. Alleen nog een playlist met je favoriete vakantiemuziek en je roadtrip kan beginnen!mannen Roadtrip