Praktische tips bij het overstappen van internetprovider
Internettechnology

Praktische tips bij het overstappen van internetprovider

999views

Internet is vandaag de dag niet weg te denken uit de dagelijkse handelingen en huidige samenleving. Onderzoek toont aan dat bijna 60% van de totale wereldbevolking gebruik maakt van het internet. Internet wordt gebruikt bij de communicatie, zowel in privé als in werksfeer. Denk maar aan een berichtje sturen naar jouw familie of vrienden in het buitenland, of mail contact hebben met een klant. Daarnaast wordt het internet ook veel gebruikt in sectoren zoals het onderwijs, de bancaire sector en voor de marketing in de zakenwereld.

Als je op zoek bent naar een geschikte internetprovider of als je het overstappen van internetprovider overweegt, is het altijd goed om verschillende websites met elkaar te vergelijken. Op het internet vind je tegenwoordig diverse informatieve pagina’s en blogs, zoals de Luminablog, waar je terecht kunt om de voor- en nadelen van de internetproviders te bekijken. Ga hierbij kritisch na wat jouw behoefte is en wat de ervaringen van andere klanten zijn.

Taken van een internet provider

Een internetprovider is een organisatie of persoon die zowel internetverbindingen aanbiedt, alsook diensten die via het internet gebruikt kunnen worden. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen de internet access provider; deze maakt het mogelijk om een verbinding met het internet via een computer of mobiel apparaat te maken, denk maar aan een ADSL of wifi-aansluiting. Ten tweede de internet service provider, die internetdiensten zoals internet televisie of internet telefonie aanbiedt. Als laatste de internet hosting provider, die bijvoorbeeld toegang geeft tot het maken van een eigen website.

Waarop letten bij overstappen van internetprovider

Bij het overstappen van internetprovider is het volgende aan te bevelen:

  1.     Ga na wat jouw behoeften zijn. Welke snelheid heb je nodig? Ben je iemand die vaker video’s streamt of online games speelt? Heeft het huis meerdere apparaten die op het internet aangesloten moeten worden of zijn het er maar enkele.
  2.     Bekijk de opzegtermijn van jouw huidige internetprovider, om te voorkomen dat je extra kosten maakt. Bespreek voor het opzeggen ook altijd jouw behoeften en ga na als er betere deals aangeboden kunnen worden.
  3.     Vergelijk verschillende providers met elkaar. Ga na wat ze aanbieden en wat hun pakketten precies inhouden. Ook kun je recensies van andere klanten bekijken om een beeld te scheppen van de service en de kwaliteit van de producten. Daarnaast heb je middels het lezen van reviews ook een beeld van de reputatie van het bedrijf.
  4.     Bekijk ook welke providers er zijn in jouw omgeving, dit kan meestal middels een zip code.
  5.     Aarzel niet om naar kortingen of voordelige acties te vragen.
  6.     Als je jouw contract voor ogen hebt, stel altijd vragen als zaken onduidelijk zijn, voordat je deze ondertekent. Bekijk de voorwaarden nauwkeurig om miscommunicatie te voorkomen. Lees ook alle details, die meestal met kleinere letters worden geschreven.
  7.     Zeg jouw contract nooit op, alvorens de nieuwe verbinding gedaan te hebben. Zo voorkom je dat je zonder internet komt te zitten.
  8.     Test altijd de nieuwe verbinding uit, in bijzijn van de installateur.