3 handige tips om tot rust te komen mét je smartphone
technology

3 handige tips om tot rust te komen mét je smartphone

322views

Om te kunnen ontspannen moet je je telefoon aan de kant leggen. Dat heb je vast eerder gehoord. Het klopt inderdaad dat je gespannen kunt raken als je langere tijd op je telefoon zit. Er is echter ook een grote maar. Er zijn namelijk tal van andere manieren waarop je juist mét je smartphone kunt ontspannen. 

Behoor jij tot die groep mensen die tijdens een momentje rust liever even zijn of haar telefoon erbij pakt? Dan ben je zeker niet de enige. Door de juiste keuzes te maken, kan dit ook zeker helpen om te relaxen. Wil jij dus eens echt helemaal tot rust komen en tegelijkertijd lekker aan de slag op je smartphone? Maak dan gebruik van de volgende drie tips. 

  1. Maak er een speciaal moment van 

Ontspannen en de telefoon gebruiken, dat kan heel goed samengaan. Maar dan moet je wel met bepaalde dingen rekening houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je het echt speciaal maakt. Gebruik de beste koffiemachine die je in huis hebt en zet een heerlijke kop koffie voor jezelf, zet alle andere geluiden op de achtergrond uit en nestel je lekker op een fijn plekje in de woning. Dekentje erbij, een mooi uitzicht en ondertussen scrollen maar. Zo zit je direct al in de rustgevende vibe. Een prima manier om te ontspannen dus. 

  1. Relaxen met speciale apps 

Wist je dat er ook speciale apps zijn ontwikkeld om je te helpen bij het ontspannen? Denk bijvoorbeeld aan de Mindfulness App. Deze applicatie is specifiek bedoeld voor beginners op het gebied van meditatie. Mensen die aan zelfontwikkeling willen werken en met behulp van een geleide meditatie verder willen ontspannen. 

Deze apps zijn uitstekend voor als je veel piekert en echt wel wat handvatten kunt gebruiken om te ontspannen. Zo leer je te werken aan zaken die er echt toe doen en niet meer te piekeren over het onbelangrijke. 

  1. Zoek informatie over wat jou gelukkig maakt 

Het internet heeft veel te bieden. We staan constant in verbinding met elkaar en de buitenwereld. Dit betekent helaas ook dat we soms in aanraking komen met dingen die we liever niet willen zien. Dingen waar we ongelukkig of nerveus van worden. Daarom is het belangrijk om juist op deze relaxmomentjes op zoek te gaan naar de dingen die jou wél gelukkig maken. Denk bijvoorbeeld aan lijstjes van beste producten voor in huis. Hierbij willen bedrijven een product laten testen en worden deze vervolgens uitvoerig getest door een onafhankelijk bedrijf. Deze schrijft vervolgens een recensie of neemt het product (indien het goed genoeg is) op in één van de lijstjes. 

Heel vermakelijk om te lezen en ook nog eens een goede manier om knopen door te hakken als je op zoek bent naar een specifiek product. 

Misschien word jij wel gelukkig van iets heel anders. Bijvoorbeeld het doen van online spellen, het lezen van blogs of deelnemen aan fora. Ontdek waar jij plezier aan beleeft en pas dit vervolgens toe. Je zult merken dat je hierdoor veel meer kunt ontspannen.