3 tips bij het kopen van een nieuwe smartphone
mannentechnology

3 tips bij het kopen van een nieuwe smartphone

597views

Een smartphone is in de huidige tijd onmisbaar. Er zijn maar weinig mensen die geen smartphone hebben. Inmiddels heeft de telefoon al heel veel apparaten vervangen. Mensen gebruiken nog maar nauwelijks een mp3-speler en ook echte camera’s worden nog maar nauwelijks gebruikt. Alles is immers mogelijk met dit kleine handige apparaatje.

Door de enorme vraag daar de smartphone zien we ook het aanbod flink toenemen. Dit heeft echter ook nadelen. Hierdoor is het namelijk steeds lastiger om een goede keuze te maken. Want waar let je op? Kies je voor de nieuwste Android telefoon inclusief samsung s22 hoesje? Of ga je liever voor een IOS smartphone? Keuzes in overvloed! Hopelijk zullen de volgende drie tips je hier een beetje bij helpen.

1.      Hoe kies je de beste smartphone?

“Ik ben op zoek naar de beste smartphone”, genoeg mensen die op deze manier in een telefoonwinkel verschijnen. Hier kan zelfs de meest kundige telefoonverkoper geen antwoord op geven. Wat de beste smartphone is, hangt namelijk van heel veel verschillende factoren af. De één moet er niet aan denken om een iPhone te hebben en geniet veel liever van een Samsung, terwijl dit bij de ander weer geheel andersom is.

Wat de beste smartphone is, hangt dus met name af van jouw eigen persoonlijke voorkeuren. Hoe ga je de smartphone gebruiken? Wat is voor jou het allerbelangrijkst.

Denk bijvoorbeeld aan een goede camera, makkelijk besturingssysteem, veel geheugen, et cetera. Alle kenmerken waarop je het aanbod kunt filteren. Op basis van jouw persoonlijke wensen kun je eenvoudig de telefoon vinden die bij je past of om hulp vragen aan een telefoonverkoper.

Natuurlijk speelt ook budget een belangrijke rol. A-merken zijn uiteraard een stuk duurder dan minder bekende merken. Je betaalt dan niet alleen voor de naam, maar ook voor de kwaliteit en de service die bij deze grote naam hoort.

2.      Koop eerdere modellen

Weet je inmiddels hoeveel je maximaal aan een telefoon kunt uitgeven en schrik je een beetje van de huidige prijzen? Probeer dan eens voor een eerdere modellen te kiezen. Zo komt in het nieuwe jaar de Samsung S23 uit. Dit betekent dus ook dat de S22 een stuk goedkoper gaat worden. Dit terwijl de kwaliteit hetzelfde is gebleven. Ben je dus op zoek naar een nieuwe telefoon, dan loont het enorm om voor een net wat eerder model te kiezen. Zo bespaar je al snel enkele honderden euro’s.

3.      Formaat

Ook het formaat van de smartphone speelt natuurlijk een belangrijke rol. Door de jaren heen zijn de meeste modellen een stuk smaller en kleiner geworden. Toch zijn er ook smartphones die juist over een zeer groot beeldscherm beschikken. Dit worden ook wel Phablets genoemd. Dit is dus een combinatie tussen een smartphone en een tablet. Deze kan je niet in je broekzak vervoeren, maar biedt voor sommige mensen wel veel voordelen. Bijvoorbeeld als je minder goede ogen hebt of de telefoon vooral gebruikt om op te lezen of video’s te kijken.