mooi en functioneel thuiskantoor in te richten
mannenzakelijk

Tips om een mooi en functioneel thuiskantoor in te richten

1.19Kviews

Stiekem zouden we het bijna allemaal wel willen. Heerlijk thuiswerken. Je eigen uren bepalen. Genieten van de momentjes pauze in je eigen omgeving. Deze droom lijkt voor steeds meer mensen werkelijkheid te worden. Hoewel thuiswerken natuurlijk niet altijd even gemakkelijk is. Dit is wel duidelijk geworden toen in de coronatijd plotseling enorm veel mensen thuis moesten werken. Het kan lastig zijn om voldoende balans te vinden tussen je privéleven en je zakelijke leven. Zeker wanneer dit allemaal vanuit het zelfde huis gedaan moet worden. Daarom is het belangrijk om over een aparte ruimte in huis te beschikken waar je je werkzaamheden kunt doen. Zo is het alsnog mogelijk om de ‘deur achter je dicht te trekken’ en je weer te mengen in het sociale leven in huis. Maar hoe richt je nu precies een mooi, inspirerend en bovenal functioneel thuiskantoor in? Hier vind je enkele tips!

Een handig bureau

Een bureau mag natuurlijk in geen enkel kantoor ontbreken. Zeker thuis niet. Sommige mensen trachten om tijdelijk aan de eetkamertafel te werken of simpelweg met de laptop op schoot op de bank te gaan zitten, maar dit werkt allesbehalve praktisch. Bovendien word je zo ook al snel in de verleiding gebracht om je met andere dingen bezig te houden dan enkel werken. Plaats daarom een praktisch bureau in een aparte ruimte. Combineer deze met een ergonomische bureaustoel, zodat je gedurende de dag comfortabel kunt werken. Zo voorkom je fysieke ongemakken op de lange termijn.

Een handig bureau

Heb je geen extra ruimte tot je beschikking? Dan kun je er ook voor kiezen om het bureau in een ruimte te plaatsen waar verder niet veel mensen komen. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer of zelfs het washok. Alles is mogelijk, zolang deze maar afgesloten kan worden.

Kies voor extra groen

Wellicht zijn planten en bloemen wel het laatste waar je aan denkt bij het inrichten van een thuiskantoor. Toch is het wel heel belangrijk om deze in jouw inrichting te verwerken. Het is niet voor niets dat planten en bloemen ene steeds belangrijkere rol op kantoor spelen. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat het gebruik van planten een positief effect heeft op de werkefficiëntie én de gezondheid van werknemers. Dit kan je thuis dus ook eenvoudig nabootsen. Bovendien staat zo’n plantje ook gewoon heel gezellig op het bureau.

Kies één interieurstijl

Net als in iedere andere ruimte in huis is het van belang dat alles op elkaar afgestemd is. Doe je dit niet, dan oogt de ruimte al snel zeer rommelig en loop je het risico dat je je hierdoor minder goed kunt concentreren en minder efficiënt kunt werken. Kies daarom altijd één interieurstijl en hou je hier ook aan. Ben je dol op een stoere look en is de rest van het huis ook al in de industriële sferen gehuld? Maak het geheel dan af en plaats een betonlook bureau in jouw kantoor. Dit zal gegarandeerd de juiste sfeer in de ruimte naar boven haalt en jouw kantoor vormt zo ook nog eens één geheel met de rest van de woning.