De silver fox trots op zijn grijze haren
mannenMode

De silver fox: trots op zijn grijze haren!

2.31Kviews

Je haar verven als de slapen beginnen te grijzen? Slechts weinig mannen doen het nog. Grijze haren worden in deze eeuw allang niet meer geassocieerd met ouderdom. Sterker nog: de man met grijzend of helemaal grijs haar staat tegenwoordig te boek met de sexy term silver fox. Na het lezen van dit stuk sta je nooit meer te twijfelen bij de drogist. Het schap met haarverf laat je lekker links liggen.

Thuiswerken in een joggingbroek

Als we thuiswerken schiet onze outfit er nogal eens bij in. Voor wie zou je je uitsloven? De laptop draait daarentegen overuren. We vergaderen, zoomen en skypen, houden het nieuws bij en doen klusjes die in drukkere tijden waren blijven liggen. Je internetabonnement en autoverzekering vergelijken, eindelijk een schilder regelen voor de buitenboel en belastingaangifte doen. Als we even niet opletten voeren we al deze activiteiten uit in joggingbroek, sloffen en een oude hoodie. Maar het is wel zaak ons uiterlijk te blijven verzorgen. Daarvoor vind je hier enkele tips. Maar die grijze manen dan? Lekker zo laten!

Acteurs als trendsetters

George Clooney geldt als pionier in het silver fox-genre, de man die ondanks zijn groeiende verzameling witte haren steeds mooier lijkt te worden. Met zwart haar was het natuurlijk al een babe magnet, maar het grijze haar – de laatste tijd zo nu en dan gecombineerd met een flinke baard – is eerder een verrijking dan een teken dat het verval heeft ingezet. Of was het niet George Clooney, maar Sean Connery? Ook al zo’n mooi voorbeeld. Deze acteurs; het zijn ware trendsetters. Denk ook aan Donald Sutherland. In een andere modebepalende wereld bestond zelfs een silver fox lang voordat de term in zwang raakte: in Italië was in de jaren ’90 een sluwe spits actief, die als bijnaam De Grijze Vos kreeg. Zijn echte naam was Paolo Virdis, speler van AC Milan. Grijze topvoetballers vind je verder niet veel op de velden. Dat is logisch, gezien de leeftijd waarmee grijs worden meestal gepaard gaat.

Acteurs als trendsetters

 

Muzikanten

En in de muziekwereld? Er zijn veel rockers met grijze haren. Een voorbeeld: toen Ruben Block, frontman van de Vlaamse rockband Triggerfinger, voor het eerst op de Nederlandse tv verscheen met zijn strakke pak en grijswitte coup, waren de complimenten niet van de lucht. Mannen wilden er graag ook zo uitzien, vrouwen waren gecharmeerd. De band bracht onlangs een nieuwe plaat uit en de bijbehorende fotosessies tonen een onveranderde Block. De man is gesoigneerd als altijd en heeft zichtbaar nog steeds niet naar de haarverf gegrepen. Sterker nog: hij is een trendsetter die aantoont dat grijze haren hipper zijn dan ooit.