Goodbye Summer, Hello Winter
AutomannensportVakantie

Goodbye Summer, Hello Winter!

1.39Kviews

Het winterseizoen is weer aangebroken, en dat betekent voor veel Nederlanders dat de skies weer van zolder kunnen worden gehaald. Precies, de wintersport staat weer voor de deur!
Voor mij begint in november reeds de voorpret van het plannen van de vakantie, die doorgaans in februari gepland staat. Wanneer heel Brabant de polonaise loopt tijdens carnaval, sta ik heerlijk te après-skiën in de mooiste barren van de Franse Alpen.

Voorbereiding vakantie

Naast de voorpret vergt een dergelijke ‘vakantie’ ook nogal wat voorbereiding. Je ski-gear moet up-to-date zijn, je moet een dakkoffer regelen (wil je nog een beetje comfortabel kunnen reizen) en je auto moet weer even van top tot teen gekeurd worden, want het is natuurlijk wel belangrijk dat je de eindstreep gaat halen. Als dat allemaal in kannen en kruiken is, rest er nog een héél belangrijk ding (wat vaak vergeten wordt), namelijk: sneeuwkettingen.

Waarom zou ik sneeuwkettingen gebruiken? Welke kettingen heb ik nodig? Zijn winterbanden niet afdoende? Allemaal vragen waarvan ik het niet nodig vond deze afgelopen jaar te beantwoorden of er research naar te doen. Maar je raadt het al, tijdens de heenreis kwam ik vast te staan en kwam met geen mogelijkheid meer verder. Ik kan je vertellen dat ik zelden zo baalde van mijn slechte voorbereiding. Dus, dit jaar gaan de sneeuwkettingen zéker mee.

Voorbereiding vakantie

Vragen over sneeuwkettingen

Ik zal kort antwoord geven op bovenstaande vragen. Sneeuwkettingen zorgen ervoor dat je bij extreme weersomstandigheden (denk aan steile bergweggetjes met vele centimeters aan sneeuw) toch verder kunt rijden. Waar winterbanden er alleen voor zorgen dat je wat meer grip hebt bij winterse temperaturen, helpen de sneeuwkettingen je ook écht door dikke pakken sneeuw heen. Daarnaast zijn ze in erg veel wintersportgebieden ook verplicht, mocht je ze niet bij je hebben kan je dit een hoge boete opleveren namelijk.

Mijn sneeuwkettingen heb ik aangeschaft via https://www.sneeuwkettingenstore.com. Een overzichtelijke site waar je heel eenvoudig op type auto of bandenmaat kan zoeken. De site doet de rest van het werk en laat je in een mum van tijd een overzicht zien van sneeuwkettingen die geschikt zullen zijn voor jouw auto. Wellicht is het ook handig om even de adviespagina te lezen, zodat je zeker de juiste keuze maakt. Wil je wat extra informatie over sneeuwkettingen en het gebruik ervan is het ook altijd raadzaam de website van de Bovag even te checken https://www.bovag.nl/archief/persberichten/2011/handige-overzichtskaart-met-regels-winterbanden-en.

Dit jaar ben ik er vroeg bij en zijn alle bovenstaande voorbereidingen uitgevoerd. Nu rest er dus nog maar één ding: aftellen!