Dit zijn de meest gezonde noten om te snacken
Gezondheidmannenvrouwen

Dit zijn de meest gezonde noten om te snacken

2.25Kviews

Tussen de maaltijden door de dag heen, is het altijd lekker om zo nu en dan wat te snacken. Maar niet alle snacks zijn gezond. Veel mensen pakken al en snel een koek waar veel suiker in zit. En wanneer je dit vaak doet, kan dit er bijvoorbeeld voor zorgen dat je de nodige kilo’s aankomt.

Echter zijn er ook snacks die juist gezond voor je zijn. En daardoor ook een positief effect zullen hebben op je lichaam. We hebben het hier namelijk over noten. Veel noten zijn erg gezond. En dit komt doordat er gezonde vetten inzitten. Maar ook vitamines en mineralen. Ben je benieuwd welke noten het meest gezond voor je zijn? Lees dan snel verder!

Amandelen

Amandelen zijn boomnoten en bevatten veel goede voedingsstoffen. In amandelen zit veel magnesium, Vitamine E en eiwitten. Maar amandelen ook kunnen helpen om gewicht te verliezen, het ‘goede’ cholesterol te verhogen en de bloeddruk te verlagen. Voor mensen met diabetes zijn amandelen extra gezond, ze kunnen namelijk de bloedsuikerspiegel met 30% laten dalen. Let erop dat dit bij gezonde mensen niet het geval is. Ten slotte kunnen amandelen de groei van nuttige darmbacteriën ondersteunen.

Cashewnoten

Ook cashewnoten maken deel uit van de boom notenfamilie. En deze noten hebben goede voedingswaarden. Zo zit er veel magnesium, gezonde vetten en eiwitten in. Wanneer je cashewnoten verwerkt in je dieet, kan dit ervoor zorgen dat je bloeddruk omlaag gaat. En dat je niveaus van ‘goed’ cholesterol ook omhoog gaat. Buiten de goede voedingswaarden, bieden cashewnoten dus nog meer gezondheidsvoordelen. En dat maakt het een hele gezonde noot die je zeker terug moet laten komen in je dieet.

Dit zijn de meest gezonde noten om te snacken

Pistaches

Ook amandelen kun het goede cholesterol verhogen. Daarnaast verminderen ze de kansen op hartziekten. Tevens kunnen pistaches de bloedsuikerspiegel helpen dalen. En hoewel er minder Vitamine E en magnesium in zit dan bij Amandelen, geniet je nog wel van veel eiwitten en gezonde vetten.

Walnoten

De walnoot is een erg populaire noot. En dat is een goed teken. Want de noot bevat veel omega-3 vetzuren. Walnoten kunnen de kans op hartziekten verminderen. En dit komt mede door de hoge hoeveelheid omega-3 vetzuren en andere voedingsstoffen. De algehele invloed van walnoten op de hersenen is erg goed te noemen. Waardoor het een goede noot is om te eten.

Hazelnoten

Hazelnoten zijn erg voedzame noten. Waardoor je niet veel hoeft te eten om een voldaan gevoel te krijgen. De noten bevatten een hoog percentage aan Vitamine E en magnesium. En uiteraard veel gezonde vetten. Hazelnoten kunnen het cholesterolgehalte verbeteren doordat er veel vitamine E in zit. En het zou dan ook een gunstig effect hebben op de kans op hartziekten.

Pinda’s

Pinda’s behoren tot de peulvruchten familie. Pinda’s hebben ongeveer vergelijkbare voedingswaarden en gezondheidsvoordelen als bovengenoemde boomnoten. Echter moet je opletten bij de aanschaf van pinda’s. Vaak worden er zouten, suikers, oliën en andere ingrediënten toegevoegd. En dit kan ervoor zorgen dat de gezondheidsvoordelen juist nihil worden. En dat het zelfs slecht voor de gezondheid kan zijn. Probeer dus voor niet-gearomatiseerde en ongezouten pinda’s te gaan. Want alleen dan profiteer je helemaal van de vele gezondheidsrisico’s die ze bieden.

Noten zijn dus een van de meest gezonde snacks die je kunt eten. Ze bieden veel gezondheidsvoordelen door de voedingsstoffen waarover ze beschikken. Onthoud echt dat je alleen noten koopt die zo min mogelijk bewerkt zijn. Vaak wordt er suiker, zout en allerlei andere ingrediënten aan toegevoegd. En dit zorgt ervoor dat het alsnog een ongezonde snack wordt.