Vakantie in eigen land
Vakantievrouwen

Vakantie in eigen land: waar moet je op letten in coronatijd?

1.25Kviews

De coronacrisis heeft onze vakantieplannen flink in de war geschopt. Kunnen we nog wel op vakantie? Hoe gaat dit er dan uit zien? Wat mag wel en wat juist niet? Nu naar het buitenland vliegen over het algemeen afgeraden wordt, zien we dat veel mensen hun toevlucht in Nederland zoeken. We hebben echter geen zin om deze massaal in de tuin of op het balkon door te brengen. Dit is duidelijk te merken aan de explosieve vraag naar vakantiehuisjes in Nederland. Maar waar moet je nu precies op letten tijdens de coronacrisis? Wat kan er nog wel?

Vakantiehuisje Zeeland, een prachtig huisje in Texel; mogelijkheden genoeg! Vaak vergeet men dat ook in Nederland veel mooie plekjes te vinden zijn. De huidige tijd geeft biedt ons dan ook de mogelijkheid om Nederland opnieuw te ontdekken. Ondanks de maatregelen toch nog een fijne vakantie te vieren. Natuurlijk wel geheel volgens de RIVM-richtlijnen. Maar hoe ziet zo’n vakantie er dan uit?

Vermijd drukte

In de maanden maart en april kregen we het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven. Om enkel naar buiten te gaan als dat strikt noodzakelijk was. Gelukkig is dit advies door de positieve effecten op de maatregelen versoepeld. Inmiddels is deze bijgeschaafd naar: vermijd drukte! Maar wat houd dit precies in?

Je kunt je voorstellen dat het op zomerse dagen enorm druk is op de Nederlandse stranden. In dat geval is het de eigen verantwoordelijkheid om te bedenken of de 1,5 meter regel in acht genomen kan worden. Kan dit niet meer? Dan is het verstandiger om toch maar om te keren en een rustigere plek op te zoeken.

Door de coronacrisis zien verhuurders van vakantiehuisjes dat vooral iets minder drukke provincies de voorkeur hebben. We vermijden steden als Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Vooral het noorden van ons land is momenteel populair. Gelderland en Friesland hebben de voorkeur. In het zuiden reizen we weer liever af naar Limburg of Zeeland. De randstad wordt zoveel mogelijk vermeden.

vakantiehuisjes

Horeca geopend!

Sinds 1 juni is het weer mogelijk om terrasjes te pakken. Voor veel Nederlanders een verademing. En natuurlijk zeker voor de horecaondernemers. Bij mooi weer kun je dan ook heerlijk genieten van dat ultieme vakantiegevoel en een terrasje pakken. Als het slechter weer is, is het mogelijk om binnen te zetten. Let wel op: voor een plekje in een restaurant is reserveren verplicht. Buiten mag een onbeperkt aantal mensen ontvangen worden, zolang de 1,5 meter regel maar nageleefd wordt.

De natuur in

Gedurende deze coronatijd krijgen we steeds meer oog voor de natuur. We trekken er vaker op uit om te wandelen, fietsen of te hardlopen. En dat is ook logisch. Zeker toen we veel binnen zaten, was het halen van een frisse neus een lichtpuntje in een sombere dag. Bovendien kunnen we zo ook zoveel mogelijk sociale contacten vermijden. 1,5 meter afstand houden in de vrije natuur op jouw vakantieadres gaat immers makkelijk.

Lastminute boeken

Voor veel mensen was er de afgelopen maanden veel onzekerheid over de al eerder geboekte vakantie. Zeker nu de regels steeds meer versoepeld worden blijft de uitkomst een groot vraagteken. Een groot deel van de Nederlanders heeft echter al hun vakantie omgezet. Zelfs al is het mogelijk om in de zomervakantie naar het buitenland te reizen, dan moet je jezelf wel afvragen of het nog wel net zo fijn is met al die restricties.

Naar verwachting zullen de meeste mensen dan ook lastminute een vakantie boeken. Hoogstwaarschijnlijk ook veel in Nederland. Kies bij voorkeur voor iets rustigere provincies en ontdek bijvoorbeeld het boerenland of de prachtige duinen in Zeeland. Nederland heeft ontzettend veel moois te bieden. En door de huidige versoepelingen zijn er ook steeds meer activiteiten beschikbaar. Alle ingrediënten voor een vreemde, maar toch heerlijke vakantie!