Maak de tofste video's met een videocamera en een drone
mannentechnologyvideos

Maak de tofste video’s met een videocamera en een drone

1.49Kviews

De wereld vanuit een heel ander perspectief bekijken? Het kan met behulp van een goede videocamera, gemonteerd op een drone. Veel drones hebben tegenwoordig standaard een goede camera aan boord en dat biedt ongekende mogelijkheid. Je maakt in een handomdraai de tofste video’s van de wereld om je heen.

Zo wordt jouw video perfect

Heb je een drone met camera aangeschaft? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag! De kwaliteit van de camera is een belangrijke factor voor het verkrijgen van een goed resultaat. Maar zeker zo belangrijk is de techniek die je gebruikt om je beelden te schieten. Hier enkele goede tips voor een mooi eindresultaat:

  • Vlieg niet te hoog. Sowieso geldt een maximum hoogte voor het vliegen met een drone, maar beter blijf je een stuk lager bij de grond. Op grote hoogte zie je weliswaar meer van de omgeving, maar veel minder details. Het zijn juist die details, die je film interessant maken.
  • Matig de snelheid. Vaak denken mensen dat ze de drone snel moeten laten vliegen, om in korte tijd zo veel mogelijk te kunnen laten zien. Maar die snelheid gaat ten koste van de beeldkwaliteit. Het is beter om langzaam te vliegen zodat de beelden meer impact hebben.
  • Draai rondjes rond een vast punt. Kies een herkenbare plek in het landschap en neem die als uitgangspunt. Vlieg vervolgens steeds in cirkels om dat punt heen, eventueel met een steeds grotere diameter. Zo geef je de kijker het gevoel op een uitkijktoren te staan.

drone met camera

Het is belangrijk om de regels met betrekking tot drones goed te kennen. Het zou immers zonde zijn wanneer je net aangeschafte DJI drone in beslag genomen wordt omdat je de regels hebt overtreden. Om gevaarlijke situaties te vermijden, is het bijvoorbeeld niet toegestaan om met een drone te vliegen in de buurt van een luchthaven. Maar er zijn nog meer verboden gebieden, zoals het Koninklijk paleis. En ook boven grote mensenmassa’s is het vliegen met een drone niet toegestaan. Dat heeft vooral te maken met de veiligheid van de mensen op straat. Een drone kan immers ook neerstorten en daarbij iemand lelijk verwonden. Natuurlijk is het jammer dat je om die reden een groot evenement niet kunt vastleggen met behulp van een drone, maar er blijven nog heel veel mogelijkheden over om prachtige beelden te schieten.