5x Tips voor een Budget Barbecue feest in de tuin
mannenwonen

5x Tips voor een Budget Barbecue feest in de tuin

1.36Kviews

Heerlijk! Het is weer de tijd van het jaar om de barbecue aan te zetten. Niks zo gezellig als met een grote groep vrienden in de tuin zitten en in de zon genieten van eten en drinken. Maar helaas, komt het in Nederland nog wel eens voor dat het hele feest niet doorgaat door een onverwachte wind of regenbui. Er zijn meerdere websites en apps die aangeven of het gaat regen, maar kijk ook eens naar de windrichting in Nederland. Het is natuurlijk niet fijn om de rook van de barbecue in je gezicht te krijgen tijdens het eten.

Budgetvriendelijk

Als je dit dan allemaal hebt gecheckt en er geen kans is op harde regen en wind kan het feest pas écht beginnen. Je hebt je vrienden, familie en aanhang uitgenodigd en ze kunnen allemaal niet wachten om bij jou te komen eten. Maar hoe organiseer je zo’n dag zonder een fortuin uit te geven? Barbecueën is nou eenmaal niet zo budgetvriendelijk. Daarom zijn hier 5 tips om het barbecueën toch wat goedkoper te maken!

De aanschaf

Barbecueën zonder barbecue kan natuurlijk niet. Mocht je er al een hebben is dat natuurlijk fijn, maar de aanschaf van een nieuwe hoeft zeker niet duur te zijn. Stop daarom ook met het gebruiken van wegwerp barbecues. Ondanks dat deze de goedkoopste optie lijken, zijn ze uiteindelijk een verspilling van je geld. Je hebt er namelijk altijd meer nodig om de gril op gang te houden. Ga daarom eens op onderzoek uit en vergelijk verschillende soorten met elkaar om zo de goedkoopste en beste te vinden. Een tip hiervoor is dat investeren in een goede barbecue vaak een slim idee is.

De aanschaf bbq

De juiste hoeveelheid

‘Heb ik wel genoeg eten voor iedereen?!’ Dit spookt altijd door je hoofd als er een grote groep mensen komt eten. Hierdoor koop je snel veel te veel. Tel daarom goed hoeveel mensen er komen en probeer dan precies uit te rekenen hoeveel je voor iedereen nodig hebt. Maar is dit voor jou te veel werk, kan je altijd gaan voor een American barbecue waarvan het motto is: bring your own food. Hoe lekker is het als iedereen wat mee neemt? Zo hoef jij én niet al het harde werk te doen én bespaar je een hoop geld.

Een keer wat anders

Naast de gezelligheid is eten en drinken een heel belangrijk onderdeel van barbecueën. En omdat we vooral vlees op de braai gooien, kunnen de kosten erg hoog oplopen. Begin altijd met stokbrood omdat dit goed vult. Verras je gasten vervolgens een keer met wat anders en gril verschillende groenten op de barbecue. Ook kun je een grote pastasalade als bijgerecht maken; goedkoop en lekker!

Geen plasticborden

Verspil je budget niet aan plasticborden, kommen of kopjes, maar probeer gebruik te maken van alles wat je in huis hebt. En omdat jij het hebt georganiseerd, zijn er vast wel een paar gasten die willen helpen afwassen. Zo bespaar je niet alleen geld, maar maak je ook een milieubewuste keuze!

En als het dan allemaal geregeld is, moet je vóóral niet vergeten te genieten!