5 vakantietips spanje
mannenVakantie

Hip in Spanje: 5 vakantietips

1.97Kviews

Wil je de komende zomer naar Spanje vertrekken? Heb je al heel veel vliegticket deals met elkaar vergeleken? Zitten de vliegtickets Girona al in je favorietenlijstje en rest het je enkel om informatie te verzamelen over dit land? Als je voor de eerste keer naar Spanje vertrekt, zal je logischerwijs zoveel mogelijk van de natuur en cultuur willen zien. Maar waar begin je? Hoe maak je deze vakantie onvergetelijk? Wij zetten de 5 belangrijkste vakantietips voor een onvergetelijke reiservaring naar Spanje voor jou op een rijtje.

1.         Sla niet direct een willekeurige reisgids open

Als je een land voor de eerste keer bezoekt, zal je wellicht al eerder reisgidsen aangeschaft hebben. Thuis ben je alvast aan het kijken welke bezienswaardigheden je precies wilt zien en wat er allemaal te doen is. Wij raden echter aan om de reisgids te laten voor wat het is. In elk geval voor de eerste paar dagen van de vakantie. Stap geheel open-minded het land binnen en bekijk wat de lokale bevolking doet. Go with the flow en laat je niet leiden door de musthaves in de vakantiegids. Bezoek restaurantjes die de lokale bevolking aanraadt. Durf te verdwalen op landweggetjes, want daar gebeuren de grootste avonturen!

reisgids

2.         Zorg voor een huurauto

Je kunt nog veel beter van de cultuur proeven als je over een fijn en snel vervoersmiddel beschikt. Daarom is het handig als je met je eigen auto bent gekomen. Is dit niet het geval? Geen probleem! Overal in het land is het mogelijk om aan een voordelige huurauto te komen. Trek er lekker op uit en proef de sfeer van het land.

3.         Op vakantie in het najaar

Spanje wordt overspoeld met toeristen in de zomer. Vaak wordt er dan ook gezegd dat de Spanjaarden de toeristen plotseling wel erg zat zijn. Ze zijn er klaar mee dat ze continu mensen op weg moeten helpen of in een andere taal moeten spreken. Dit is dan ook duidelijk te merken aan de lokale bevolking. Als je de échte gastvrijheid van de Spanjaarden wilt beleven, is het verstandig om in het najaar te reizen. Nog een pluspunt: als je buiten de schoolvakanties om reist, ben je ook nog eens een stuk goedkoper uit.ibiza spanje

4.         Geniet van het ultieme vakantiegevoel

De gehele mindset van Spanjaarden is heel anders dan in ons land. Nederlanders zijn over het algemeen ontzettend gehaast en zijn direct gestrest als de bus 5 minuten later vertrekt. In Spanje mag je deze punctualiteit niet verwachten. Alles gaat er veel relaxter aan toe. Rustig aan, dan kom je er ook wel. Dat geldt niet alleen voor restaurants, maar ook voor het openbaar vervoer. Kijk dus niet continu op je klokje, maar geniet van het ultieme vakantiegevoel. Niets moet, alles mag!

5.         Dagelijks ritme

Voor het eerst een vakantie boeken naar Spanje? Hou dan rekening met het ritme van de Italianen. Waar we in Nederland klokslag om half zes aan het avondeten zitten, is dit in Spanje ondenkbaar. Hier eten ze bijna nooit eerder dan acht uur ’s avonds. Na acht uur bloeit Spanje op en kan je bij heel veel heerlijke restaurants terecht voor écht Spaans tafelen. Hou je niet vast aan je eigen eettijden, maar hou rekening met het ritme van het land waar je te gast bent. Zo proef je nog veel meer van de Spaanse cultuur.