fashionmannenMode

4 slimme kledingtips voor mannen

2.8Kviews

2019 is alweer een tijdje geleden van start gegaan en voor veel mannen is hun goede voornemen nu al onderuit gehaald. Out with the old, in with the new is natuurlijk een geweldig voornemen, maar hoe pak je dit aan? Ga je eerst aan de slag in huis of begin je met iets simpels? Onze tip: begin bij je kledingkast! Ook qua kledingstijl is er veel te halen als je een nieuwe start wilt maken. En of je deze stap nu in januari, april of november neemt… het kan alleen maar veel goeds opleveren. Dit betekent natuurlijk niet direct dat je je gehele kledingstijl aan moet passen, maar wel dat je zorgvuldiger naar je kledingkast gaat kijken. Welke kledingstukken kunnen écht niet meer en welke mogen nog even blijven? Is het nodig om nieuwe kleding te kopen of volstaan de oude items nog?

Belangrijker nog: hoe zorg je ervoor dat je de komende zomer er stijlvol bij loopt? Zonder dat dit te veel moeite en tijd kost? Wij geven je 4 slimme kledingtips voor de modebewuste man.

1.         Opruimen maar!

Je kent het wel: even online Gant kleding kopen, snel een boetiekje inlopen of een nieuw shirt bij de markt op de kop tikken. Vaak kopen we zó enorm veel kleding dat we door de bomen het bos niet meer zien. Hierdoor krijg je dikwijls te maken met het dilemma ‘wat trek ik nu weer aan?’. Er zijn gewoon té veel keuzes.

Maak het keuzeproces daarom zo gemakkelijk mogelijk en ruim de kast goed op. Zijn er items die je nooit meer draagt of niet meer past? Geef deze dan weg, verkoop ze of breng ze naar de kringloopwinkel. Ruim de exemplaren die je nog wél draagt nu netjes op.

opruimen kleding

 

2.         Think outside the box

Vaak zijn wij mannen bang om iets nieuws te proberen. We blijven bij onze standaard outfits en durven geen ‘gewaagde’ keuzes te maken. Wij raden echter aan om dit wel te doen. Probeer eens wat nieuws, think outside the box! Draag je altijd casual kleding? Kies dan eens voor een mooi overhemd of colbert. Grote kans dat je nieuwe look de aandacht van de omstanders trekt. Misschien wordt het zelfs wel je favoriete item!

3.         Maak setjes

Heb je dat ook wel eens? Heb je een prachtig vest of colbertje gekocht en kom je er thuis achter dat je eigenlijk niks hebt om deze mee te combineren. Bedenk daarom in de winkel alvast hoe je deze kunt combineren en schaf eventueel bijpassende producten aan om een setje te maken. Anders is de kans groot dat dit item achter in de kast terecht komt. Het kan ook verstandig zijn om alvast enkele goede basics aan te schaffen, zo kan je altijd prettige combinaties maken.

Maak setjes kleding

4.         Combineren, combineren en nog eens combineren

De kunst van stylen is goed combineren. Wees niet bang om gewaagde combinaties te maken. Heb je pas heel wat items in de Profuomo overhemden sale gekocht? Combineer deze dan eens met een stoere jeans voor een andere uitstraling. Blijf combineren voor het beste resultaat. Complimenten gegarandeerd!Profuomo overhemd